Salade van bietjes, sinaasappel en quinoa

4
254

Dit is een heerlijk frisse salade. Hij is heerlijk bij het avond eten, maar ook als lunch of om mee te nemen.

  • 4 rode bieten
  • 1 kop gare quinoa
  • 3 sinaasappels
  • olijfolie
  • hand vol peterselie
  • 3 el pijnboompitjes
  • peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de bietjes en doe ze in de schil in een ingevette ovenschaal. Zet ze voor ongeveer anderhalf uur in de oven. Controleer of ze gaar zijn. Zet ze eventueel wat langer in de oven. Zet de oven uit en laat de bietjes afkoelen.

Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees tussen de velletjes uit. Dit gaat het makkelijkste met een licht gekarteld mesje. Een zogenaamd tomatenmesje. Snijd de partjes nog een keer door midden of in drieën.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de peterselie fijn. Waneer de bietjes afgekoeld zijn snij je ook deze in blokjes.

Meng alles door elkaar in een kom en voeg een paar scheuten olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Mocht je het in een mooie schaal willen opdienen doe de salade dan pas in een de mooie schaal op het moment dat alles al gemengd is, anders worden de randen van de schaal vies. Omdat het om bietjes gaat is dit niet zo makkelijk op te poetsen. (zeg ik uit eigen ervaring :))

4 REACTIES

    • Mineola’s ken ik niet. Ook een soort bietjes?

      Een Liebster Award? Klinkt leuk! Ken ik ook al niet? Heb ik niet gezien? Heb je daar iets over geschreven? Ik ga je blog eens checken.

    • Hoi Annemieke,

      Het komt niet zo spits. Maar volgens mij is 1/3 kop een volle kop gekookte quinoa. Succes! Ik ben benieuwd wat je van de salade vindt! En wat leuk: bietjes uit eigen tuin! Ik had er helaas maar een paar en die zijn al lang op!

      Grt
      Barbara

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here