Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Rijstwafels met chocolade en kokos

Ojee! Het is weer zo ver! Ik ben weer moe… Al 2 avonden achter elkaar lag ik al ruim voor 22:00 op de bank te pitten. Pff niet fijn! Wanneer ik ook al dagen overdag moe ben ‘s middags, weet je dat het diepte punt weer bereikt is. Ik zal het eerlijk toegeven. Ik heb de laatste maanden weer regelmatig gesnoept en eigenlijk vaker dan ik wil -maar ja, op het moment zelf heb ik daar helemaal geen last van- wijntjes gedronken.

Ik heb sinds half februari een superleuke baan bij GameHouse. Een bedrijf dat games voor vrouwen op de markt brengt. Super leuk! Ook heel leuk en aardig van de baas, die gratis lunches, snacks en softdrinks. Maar ook o zo verleidelijk. Vooral die snacks. Ja er staat een heleboel fruit, maar als daar nou net een hele grote pot heerlijke koekjes naast staat, dan is het soms best lastig om dat te laten staan.

Moe dus, en ook een paar kilo zwaarder dan me lief is. Ik ben op zich wel tevreden met mijn gewicht. Alleen die skinnies he. Een paar kilo erbij en ze zitten echt niet lekker meer. Het roer moet om! Ook fijn zo vlak voor de vakantie…

Mocht het nu nog niet goed lukken, dan toch zeker daarna. Misschien ga ik in september wel van start met een sapkuur. Voor mij een manier om rigoureus weer om te schakelen naar een eetstijl zonder snoepen.

Wat bij mij altijd goed werkt in zo’n overgang is het zoeken naar alternatieven waar ik van kan snoepen, zonder dat het belastend voor mijn lijf is. Een van de dingen die ik dan graag maak zijn deze chocolade rijstwafels. Je kunt ze natuurlijk prima kopen, maar dan zit er toch behoorlijk wat suiker in. En dat is iets waar ik weer van af moet.

Chocolade rijstwafel met kokos 2

 • 10 biologische rijstwafels
 • 100 gram pure chocolade
 • 2 handen vol geraspte kokos

 1. Neem een pannetje en een -bijvoorkeur- kleine kom / bak met redelijk stijle randen. Ik gebruikte een klein pannetje en mijn kleinste steelpan van Riess. Deze kan in een andere kleine pan hangen zonder dat de bodem het water raakt.
 2. Breek de chocolade en doe dit in de kom / bak of het steelpannetje wat in de pan met water hangt. Zet het vuur aan en laat de chocolade langzaam smelten.
 3. Doe de kokosrasp in een schaaltje.
 4. Wanneer de chocolade gesmolten is pak je een rijstwafel. Houd hem aan de randen vast en doop hem met de onderkant in de chocolade. Zorg dat alles met een goede laag chocola bedekt is.
 5. Druk dan de onderkant van de rijstwafel met chocolade goed in de kokosrasp.
 6. Leg de rijstwafel op een bord of plank en ga door met de volgende. Na 10 rijstwafels was bij mij de chocolade op.
 7. Leg de rijstwafels in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
 8. Bewaar de rijstwafels luchtdicht in de koelkast. Op deze manier zijn ze zeker een week houdbaar.

Enjoy!

Chocolade rijstwafel met kokos 1

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *