Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Quesadilla met salsa

Afgelopen vrijdag was ik thuis aan het werk. Ik was niet helemaal fit en had zin in een snelle warme snack. Dit recept was precies wat ik zocht! Je kunt hier uiteraard ook allerlei variaties op verzinnen. Dit is zoals ik het heb gemaakt:

 • 2 volkoren wraps
 • geitenkaas aan een stuk
 • 2 tomaten
 • 1/2 gele paprika
 • beetje zout
 • handje peterselie

Beleg 1 wrap royaal met plakjes geitenkaas. Doe de andere wrap erop en bak deze in een droge koekenpan aan beide kanten totdat de kaas gesmolten is en de wrap. Maak ondertussen de salsa door de tomaat, paprika en peterselie en zout in een keukenmachine te stoppen en te pureren tot een frisse salsa.

Haal de wrap uit de pan en snijd hem in een paar punten en doe een flinke lepel salsa op iedere wrap. Je kunt ook de salsa apart serveren.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Barbara, maak jij ook wel ‘s zelf wraps? Van speltmeel?
  Ik wil ze zelf maken en kan wel wat recepten vinden op internet maar misschien heb jij een recept wat lekker is (en goed lukt)
  groetjes Loes

  1. Hi Loes,

   Ik heb nog geen wraps gemaakt. Ze staan wel op mijn lijstje om eens mee te experimenteren. Mocht ik zover zijn dan laat ik het via een blog-post horen!

   Groetjes,
   Barbara

   1. Thanks voor de tips Lydia! Volgens mij zit het met de ademhaling wel redelijk goed.

    Uit het bloedonderzoek kwam naar voren dat mijn ijzergehalte 7 is en het zou tussen de 20 en 280 moeten zitten. Ik vermoed zelf dat mijn lichaam het ijzer wat ik via de voeding binnenkrijg niet goed opneemt. De huisarts heeft ijzerpillen voorgeschreven. Zelf besloten om mijn biogarde met bio volkoren muesli maar eens te laten staan en ook wat minder (groene)thee te drinken en meer water. (thee en zuivel remmen de opname van ijzer) ipv Van de ijzerpillen van de huisarts heb ik een ijzer supplement van Solgar gekocht. Ook zal ik de komende periode een multivitamine innemen waar ook vitamine C inzit. Dit ondersteunt de opname van ijzer.

    Mijn grootste “probleem” is gebrek aan beweging en dat ik me moeilijk kan ontspannen. “niets” doen is zoooooo moeilijk. Maar met dat laatste ben ik al aardig op weg. Ik heb de afgelopen 3 weken al bijna 3 boeken gelezen. Hopelijk telt dat ook als ontspanning :).

    Nou een heel verhaal.

    Groetjes!