Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Perentaartjes

Een tijdje geleden deed ik mee met de Food Blog Contest van Just Eat. Ik veroverde de 34e plaats. Veel blogs op de lijst gaan niet over gezonde voeding. Maar een paar wel. Boven mij in de lijst stond het mooie blog Jouw Fabriek. Een mooi vormgegeven site met gezonde recepten en achtergrondinformatie over wat voeding met jouw lijf (jouw fabriek) doet.

Ik zocht contact met de vrouw achter dit blog en vroeg of ze interesse had om aan te sluiten bij de receptenruil. Dat vond ze leuk!

In de Kerstvakantie maakte ik het recept van de appeltaartjes. Klonk heerlijk en is niet moeilijk te maken. Ik wilde het taartje wel in een mooie bakvorm maken die ik onlangs gekocht had. Daarom paste ik het recept iets aan en maakte ik wat meer.

Het was heerlijk! hoewel mijn kids iets minder enthousiast waren. Ik denk dat dit komt door het lijnzaad. Een volgende keer laat ik dit weg om te kijken hoe de reactie van de kids dan is.

20131218-164645-Canon PowerShot SX230 HS

Ingredienten

Het deeg

 • 100 gram havermout
 • 100 gram hazelnootmeel
 • 50 gram lijnzaad
 • 10 dadels, ontpit
 • 2 of 3 eetlepels ahornsiroop
 • snufje keltisch zout

De vulling

 • 4 rijpe peren
 • 1 el diksap appel
 • water
 • 4 gram gelatinepoeder / 1 blaadje gelatine, geweekt en uitgeknepen

Bereiding

Als garnering gebruikte ik gewelde gojibessen.

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine door elkaar tot een kleverige massa. Druk deze massa in de vorm of in de vormpjes. Zorg dat het deeg aan de randen iets hoger is dan in het midden.

Maak nu de gelatine door 1 el diksap in een maatbekertje te doen en dit aan te vullen met water tot 100 ml. Doe dit in een pannetje met de 4 gram gelatine. Verwarm het zachtjes. Zorg dat alle gelatine opgelost is in het vocht. Wanneer de gelatine is opgelost zet je het vuur uit en laat je het mengsel afkoelen.

Schil de peren en snijdt ze in plakjes. Verdeel dit over de vormpjes. Verdeel de plakjes over de vorm of vormpjes. Wanneer de gelatine wat is afgekoeld kun je dit over het taartje verdelen. Dit geeft een mooie glans en zorg er ook voor dat de peer niet gaat verkleuren. Let wel op. Je hebt maar een beetje nodig. Je hoeft de peren niet te verdrinken…. Zet het taartje een half uurtje in de koelkast totdat de gelatine opgesteven is.

Dit taartje bewaar je een dag of 2 in de koelkast.

20131218-164102-Canon PowerShot SX230 HS

20131218-164422-Canon PowerShot SX230 HS

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Vandaag perentaartjes gemaakt, was heerlijk!
  bedankt voor t recept!
  groetjes kim

 2. Barbara, ik vind je bakvorm heeeeel erg leuk. Waar kan ik deze kopen?

  Groetjes, Adrielle