We hebben al een paar mooie dagen gehad dit jaar. Ik kan daar echt van genieten. Ik krijg wanneer het weer beter wordt altijd weer zin in verschillende soorten salades.  Deze salade eten we graag. Het is snel klaar en erg lekker. Thuis of om mee te nemen naar mijn werk. Het maakt niet uit. Wanneer ik hem meeneem dan houd ik de dressing apart. Ik vind het niet lekker wanneer de slabladeren slap worden omdat ze te lang in een dressing liggen. Mocht je het leuk vinden om te lezen hoe ik mijn lunches mee naar mijn werk neem, lees dan dit blog.

Zo gaat de salade mee naar kantoor

Voor 1 persoon:

 • 1 kleine krop romaine sla
 • ½ avocado
 • stukje komkommer
 • 1 zacht gekookt eitje
 • 3 plakken spek
 • 2 ansjovis
 • peper en zout
 • parmezaanse kaas (optioneel, ik gebruikte dit hier niet)

dressing:

 • ½ el mosterd
 • 1 el mayonaise
 • olijfolie

Paleo salade met bacon 2

Bak de bacon in een koekenpan knapperig. Maak ondertussen de blaadjes van de sla los en maak schoon. Verdeel de blaadjes sla over het bord.

Snijd de avocado en de komkommer in stukjes. Verdeel dit over de sla. Doe hetzelfde met de bacon, de ansjovis en het zachtgekookte eitje. Doe er een een beetje zwarte peper en Keltisch zeezout over.

Maak de dressing door de ingrediënten daarvoor door elkaar te mengen. Zorg voor een juiste dikte van de dressing door wat olijfolie toe te voegen. Schep de dressing over de salade.

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *