Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Paleo mini citroen taartjes

Een poos geleden zijn we met een bijna 20 bloggers gaan high-tea-en bij Sugarless in Amsterdam. Ze hebben daar een super Paleo high tea. Echt een aanrader! Een van de zoete snacks waren prachtige mini-taartjes gevuld met een heerlijke custard met daar bovenop een framboos. Niet alleen zagen ze er geweldig uit, ze waren ook nog eens geweldig lekker.

Toen ik 2 weken geleden weer eens aan het kijken was voor nieuwe inspiratie van andere blogs kwamen er prachtig uitziende Lemon-Raspberry cups voorbij. Die zagen er precies zo uit als die geweldige taartjes bij Sugarless. Die moest ik gaan maken. Ik heb een paar dingen aangepast. (waar zijn recepten anders voor???? ) en heb mijn variant gemaakt. Deze taartjes zullen absoluut niet misstaan op een mooie Paastafel!

De taartjes zijn zoet en licht zuur van smaak. Ik kan me voorstellen dat het ook heerlijk romig wordt wanneer je (een gedeelte van) het citroensap vervangt door kokosmelk. Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar ga ik binnenkort zeker doen!

Je maakt met dit recept 10 – 11 cups wanneer je een vorm gebruikt van 5 cm doorsnede. (aan de bovenkant gemeten)

Paleo citroen taartjes

Paleo citroen taartjes

Ik werk graag met cups. Voor het gemak heb ik ook een mooie omrekentabel.

Voor de cupjes:

 • 1 ½ cup amandelmeel
 • ½ cup hazelnootmeel
 • 1/4 cup gesmolten kokosolie
 • 3 El honing
 • ½ tl vanille
 • snuf zout

Voor de vulling:

 • 40 ml citroensap
 • 1  groot ei
 • 2 volle el honing
 • 2 volle el gesmolten kokosolie
 • 10 – 11 frambozen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Begin met de vulling. Meng de droge ingredienten in een kom goed door elkaar. Voeg vervolgens de honing en de kokosolie toe en meng nog een keer goed door elkaar totdat je een plakkerig deeg hebt.

Paleo citroen taartjes

Leg in iedere cup-cake vorm een theelepel deeg en druk dit aan met bijvoorbeeld een borrelglaasje. Wanneer je een glaasje hebt waarbij je rondom nog wat ruimte hebt is het ideaal. Je kunt het dan ook gebruiken om de rand te maken. Doe wat deeg langs de randen en gebruik het glaasje om de randen goed aan te drukken tegen de zijkanten. Druk het deeg ook wat met je vingers aan zodat het ook goed aan de bodem geplakt is.

Paleo citroen taartjes

Zet dit voor ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde over. Wanneer de cupjes lichtbruin gekleurd zijn zijn ze klaar. Druk nadat de cups uit de oven gekomen zijn nog een keer met het glaasje in de vorm zodat de cups weer “strak” zijn.

Paleo citroen taartjes

Wanneer de cups in de oven staan begin je met de vulling. Zet een pan met water op het vuur. Zorg dat het de kom waar je de vulling in maakt in de pan kan hangen zonder dat de bodem het water raakt.

Klop in een kom het ei los en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Zet de kom op de pan met het warme / kokende water en klop met een mixer totdat het mengsel wat dikker begint te worden. Het ei begint nu te garen. Wanneer het mengsel goed aan een lepel blijft hangen is het klaar en  haal je de kom van de pan af. Klop nog wel af en toe door.

Wanneer de cups afgekoeld en de custard afgekoeld zijn kun je de cupjes vullen. Maak het taartje nu mooi af door op ieder taartje een framboos te plaatsen. Zet in de koelkast tot gebruik.

Je kunt deze taartjes prima een dag van te voren maken.

Enjoy!

Paleo citroen taartjes

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

14 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hi Jennifer,

   Ja hoor, je kunt het vervangen door een ander notenmeel. Ik zou het niet vervangen voor een meel van graan omdat ik denk dat dat niet zal werken.

   Groetjes,
   Barbara

 1. Deze net gemaakt voor m’n visite. De custard (heb ook het zest erbij gebruikt!) smaakte al heerlijk! En zien er prachtig uit. Maar hoe krijg jij die custard zo mooi wit?

  1. Overheerlijk! (Had trouwens wel te weinig custard voor de hoeveelheid cups die ik had gemaakt, dus heb van kokosolie, honing, kokosmelk en espressopoeder ook n paar mocca cups gemaakt!)

  2. Goed om te horen! Ik denk dat mijn custard er vooral op de foto mooi wit uitziet. Misschien is de foto iets overbelicht. De custard van mij is meestal “bleek, licht geel” Ik kan het niet anders omschrijven.

 2. Hallo Barbara
  Wat ben ik blij dat ik per “toeval” (ja wat is toeval) op jouw site terecht ben gekomen.
  Heerlijke mooie recepten en goede informatie.
  Hartelijke groet
  Noel

 3. Heerlijk!! En ook relatief makkelijk te maken, ook ben ik meteen maar even langs de dille en Camille gegaan, die cups werken echt handig!

 4. Hoi! Deze wil ik heel graag gaan maken. Moet de muffinvorm nog ingevet worden van tevoren?

  1. Hoi Ester,

   Ik heb siliconen muffinvormpjes gebruikt. Deze vormpjes vet ik van te voren niet in. Laat je me weten wat je van deze taartjes vindt?

   Groetjes,
   Barbara

 5. Wat een top recepten en site heb je. Gisteren heb ik deze mini citroen taartjes gemaakt en vandaag de vanille cupcakes van kokosmeel. Echt super lekker en top als je geen tot weinig koolhydraten en suikers eet. Leuk en bedankt voor deze inspirerende gerechten 🙂

 6. Ik heb ze gemaakt en ze zijn heerlijk! Ik nam de helft van de hoeveelheid voor de cupjes, en wel de gewone hoeveelheid vulling. Het paste precies.. Misschien omdat ik een iets groter maatje gebruikte (gewone muffinvormpjes), waardoor er meer in paste?
  Zeker voor herhaling vatbaar!

 7. Voor de vulling:
  2 volle el cup honing
  Je bedoelt waarschijnlijk 2 eetlepels?