Overnight oats met kiwi

Bijna dagelijks geniet ik van mijn bordje warme havermout. Maar de afgelopen 3 weken heb ik op vrijdag cursus gehad in Amsterdam. Hierdoor moest ik redelijk vroeg in de auto zitten. En had ik weinig tijd en vooral geen zin om thuis op mijn gemak te ontbijten. Een mooi moment om mijn havermout de avond van te voren alvast in de koelkast te laten wellen. Hierdoor hoeven de havermoutvlokken niet meer gekookt te worden. Ik nam mijn dit mee in een oud jampotje en kon op mijn gemak tijdens het luisteren naar de docent genieten van mijn heerlijke ontbijt!

Het is zo lekker dat ik het op andere dagen ook maakte!
  • 3 eetlepels havervlokken
  • 6 eetlepels water
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl vanille essence of beetje merg van een vanilleboon)
  • 1 el gojibessen
  • 2 druppels stevia
  • 2 kiwi’s
  • 1 lt chia zaad
  • 1 el cashewnootjes (bijvoorkeur bio, rauw en ongezouten)

Begin de avond van te voren met de havervlokken. Doe deze in een schaaltje, of als je ze zoals ik mee wil nemen, in een oud glazen potje. Doe hier de gojibessen, kaneel, stevia, vanille en water bij en roer goed door. Wanneer je het merg uit een vanilleboon hebt geschraapt gooi de boon dan niet weg. Je kunt ook een stukje van de boon zelf in de havermout stoppen. Het geeft dan nog een heerlijke vanille smaak af! ‘s Ochtends wel even verwijderen! 🙂

De volgende ochtend schil je 2 kiwi’s. Doe deze kiwi in een hoge mengbeker. Pureer dit met een staafmixer tot een egale moes. Roer hier 1 tl chiazaad door en giet dit mengsel over de havermoutvlokken. Om het extra lekker te maken hakte ik nog een eetlepel cashewnoten en strooide deze bovenop de kiwi moes.

Now you’re ready to go!

Enjoy!

Mijn favoriete boeken