Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Overnight oats met kiwi

Bijna dagelijks geniet ik van mijn bordje warme havermout. Maar de afgelopen 3 weken heb ik op vrijdag cursus gehad in Amsterdam. Hierdoor moest ik redelijk vroeg in de auto zitten. En had ik weinig tijd en vooral geen zin om thuis op mijn gemak te ontbijten. Een mooi moment om mijn havermout de avond van te voren alvast in de koelkast te laten wellen. Hierdoor hoeven de havermoutvlokken niet meer gekookt te worden. Ik nam mijn dit mee in een oud jampotje en kon op mijn gemak tijdens het luisteren naar de docent genieten van mijn heerlijke ontbijt!

Het is zo lekker dat ik het op andere dagen ook maakte!
 • 3 eetlepels havervlokken
 • 6 eetlepels water
 • 1/2 tl kaneel
 • 1/2 tl vanille essence of beetje merg van een vanilleboon)
 • 1 el gojibessen
 • 2 druppels stevia
 • 2 kiwi’s
 • 1 lt chia zaad
 • 1 el cashewnootjes (bijvoorkeur bio, rauw en ongezouten)

Begin de avond van te voren met de havervlokken. Doe deze in een schaaltje, of als je ze zoals ik mee wil nemen, in een oud glazen potje. Doe hier de gojibessen, kaneel, stevia, vanille en water bij en roer goed door. Wanneer je het merg uit een vanilleboon hebt geschraapt gooi de boon dan niet weg. Je kunt ook een stukje van de boon zelf in de havermout stoppen. Het geeft dan nog een heerlijke vanille smaak af! ‘s Ochtends wel even verwijderen! 🙂

De volgende ochtend schil je 2 kiwi’s. Doe deze kiwi in een hoge mengbeker. Pureer dit met een staafmixer tot een egale moes. Roer hier 1 tl chiazaad door en giet dit mengsel over de havermoutvlokken. Om het extra lekker te maken hakte ik nog een eetlepel cashewnoten en strooide deze bovenop de kiwi moes.

Now you’re ready to go!

Enjoy!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Héérlijk! Gebruikt zonder stevia, en de cashewnoten vervangen voor walnoten.
  De groene kiwi heeft voor mij toch een te overheersende smaak en krijg pijn op mijn tong, dus ga het uitproberen met de gele kiwi of met appel. Of met ander fruit, er is keuze genoeg:)
  Dit wordt zeker vaker door mij gegeten! Bedankt voor het recept!

 2. Beste Barbara,

  Via FB kom ik nu op je webpagina.
  Heel leuk gedaan en interessant!

  Alleen lees ik vaak dat je chiazaad moet weken in water omdat anders de zaden in je lichaam water opnemen.

  Maar verder niets dan lof!
  Groeten,
  Eric

 3. Hoi Barbara, Ik heb er ook echt zin in. Ik zit vol met plannen , heerlijk die nieuwe flow.
  Ik heb gisterenavond dit recept gemaakt maar omdat ik geen kiwi’s had, (die heb ik vandaag gehaald, dus ga ik het dadelijk nog eens maken voor morgen) heb ik er een gekookt appeltje overheen gedaan en wat gehakt noten, heerlijk!!
  Ik had wel alles in de koelkast gehad en ga het vanavond buiten de koelkast zetten anders is het zo koud. Vanmorgen was de appelmoes nog warm.
  Thanks voor weer een lekker recept.

 4. Nou dat ziet er lekker uit, Ga ik binnenkort maar eens proberen. Wat voor cursus ben je aan het doen?

  1. Thanks voor het compliment!

   De cursus was voor mijn werk. Webcare en Social Media. Nog 4 weken en dan begint de volgende opleiding! 😀