Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Ontbijtpudding met avocado en havermout

Ik merk dat ik steeds minder vaak een berichtje schrijf. Het is druk op mijn werk. Ik heb sinds kort een nieuwe rol en doe nu meer met social media. Twitter en Facebook. Heel erg leuk! En daarnaast ben ik natuurlijk bezig met de opleiding Trainer Hormoonfactor wat echt super leuk is! Maar wat ook best veel tijd kost. Tja en je tijd kun je maar 1 keer besteden. Veel tijd gaat dus naar het studeren. Als het goed is en ik slaag voor het examen heb ik na 8 juni weer meer tijd!

Helaas was er geen muntblaadje voorhanden voor een gezelligere foto 🙁

Dit receptje is zo lekker! Het is net pudding. En dan zit het ook nog eens vol met goede stoffen! Dat vind ik tenminste. Marco, mijn man is het hier niet helemaal mee eens…. 🙂

 • 1 rijpe avocado
 • 2 eetlepels havermout
 • 1 tl honing (optioneel)
 • 2 theelepels rauwe cacao
 • water om de gewense dikte te krijgen

Doe alles in een blender of mix met een staafmixer tot je een mooie dikke pudding krijgt. Thats it!

Ook makkelijk om mee te nemen. Deksel er op en gaan.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

11 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Paste het recept iets aan; halve avocado en halve banaan.
  Geen honing gebruikt. Bovenop een toef geslagen room met wat hennepzaad en kokosrasp. Een feest! Echt geweldig lekker.

 2. Ook dit recept is erg lekker. Ik moest in het begin een beetje wennen aan de sterke avocadosmaak (ik heb ook wat extra honing toeevoegd want het was iets te overheersend) maar dit smaak goed hoor! Het vult ontzettend goed, top!

 3. Hoi Barbara,

  ik heb een vriendin die geen cacao mag, is er misschien ook een ander poedertje wat er goed door zou smaken?
  ik zat te denken aan goiibessen of moerbessen?
  Vr. Gr. Marianne

 4. Barbara, Leuke tip die ik snel ga uitproberen.
  Eindelijk eens wat nieuws voor ons.
  Dank ervoor!

 5. Het is even wennen de eerste hap….maar daarna vind ik het erg lekker! Heb er zelf nog een theelepeltje maca poeder door gedaan.

 6. Hallo,
  Voor hoeveel personen is dit ontbijt?
  Op de een andere site (legally raw) zag ik dat havermout eigenlijk heel veel energie bevat meer voor mensen die een marathon lopen renpaarden krijgen ook haver voor veel energie.
  Dus eigenlijk niet te vaak haver of havermout eten..
  Hoe denk je hierover?

  Vind het toch wat lastig hoor..de een zegt dit de ander dat wat is nou waar en wat niet…

  1. Dit recept is voor 1 persoon. Wanneer ik een havermout ontbijt eet neem ik meestal 2 eetlepels havermout. Hier zit al veel avocado in. Dat vult ook goed. Ik denk dat je vooral naar je lichaam moet luisteren en de hoeveelheid havermout daar op moet baseren. Wat voor de een te weinig is, kan voor de ander te veel zijn.

   Succes!

 7. Ben ‘m nu aan het eten: heerlijk, net chocoladepudding, die avocado maakt het romig terwijl er geen zuivel of room in de pudding zit.

 8. Hej Barbara,

  Bedankt voor het posten van dit recept, ik was juist op zoek naar opties voor het gebruik van de cacaopoeder; dit is een goed idee, ik ga het uitproberen.

  Groetjes,
  Ingrid