Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Noten shake

Toen ik de titel van de post typte vroeg me af wanneer iets een smoothie is en wanneer een shake. Ik moet zeggen dat ik er niet helemaal uitkom. Een smoothie bestaat meestal voor een deel uit fruit. Aangezien hier geen fruit in zit heb ik het maar shake genoemd. Mocht iemand weten hoe het zit dan hoor ik het graag!

  • 2 el proteïne poeder (zonder smaakstoffen)
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl pindakaas (ik heb hier de restjes onder in de pot gebruikt. Bij bio pindakaas is dat vaak wat droog en niet meer goed smeerbaar)
  • 1 tl amandelpasta
  • 1 volle el walnoten (gemalen in een koffiemolen)
  • 1 afgestreken tl kaneel
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl maple syrup of honing (je kunt ook een dadel gebruiken)
  • 1 kop water

 

Doe alle ingrediënten in een blender en laat het een half minuutje draaien tot alles goed vermengd is.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Barbara,

  Alleerst wil ik even kwijt dat je echt geweldige recepten hebt en dat ik er al een aantal heb geprobeerd.
  De bananen shake viel bij mij erg goed maar de noten shake werd ik nogal misselijk van. Kan dit liggen aan de hoeveelheid vet wat ik niet gewend ben in de ochtend?
  Ik ontbijt altijd meestal met een smoothie maar dan bestaat deze uit groenten, fruit, advocado etc.

  Groetjes Lucienne

  1. Hi Lucienne,

   Bedankt voor je reactie! Leuk om te horen! De bananenshake en notenshake neem ik wel eens ‘s avonds. Dat de notenshake niet goed viel zou kunnen door het vet. Misschien een keer met minder vet proberen. Zelf ontbijt ik meestal met een groene smoothie of groene juice en / of havermoutpap. Dat laatste vooral vind ik heerlijk in de herfst en winter. Als het weer warmer wordt gaat mijn voorkeur uit naar smoothies.

   Groetjes,
   Barbara

 2. Deze shake ga ik echt proberen! Het klinkt als een hele waardevolle krachtige tussendoortje, wat ik wel kan gebruiken aangezien ik vrij snel afval als ik niet genoeg of frequent genoeg eet. En met een druk leven valt dat niet altijd mee!
  Alleen heb ik nog een vraagje over de proteine poeder, die ik al vaker in je recepten voorbij heb zien komen. Is dat een natuurlijke/biologische poeder? Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke ingredienten, en ik heb wel eens gelezen dat er in proteine poeders ook vaak rotzooi aan toegevoegd wordt..? Kan jij er hier meer over vertellen?

  En wat betreft smoothie of shake, tja, de allereerste smoothies die ik tegenkwam was in Australië in de jaren 90, en daar was het gewoon melk/yoghurt/ijs met vers fruit.

  groet, francine

  1. Hoi Francine,

   Ik vergat in het recept de kokosolie te vermelden. Dat heb ik nu aangepast. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

   Ik gebruik op dit moment de proteïne poeder van eiwitpoeder.nl omdat hier geen toevoegingen in zitten. De proteïne poeder van Sunwarrior is beter (rauw, geen zuivel of soja). Maar het wordt me dan een beetje te duur. Vandaar. Misschien dat ik dit in de toekomst wel ga gebruiken, maar voorlopig nog niet.