Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Muesli repen

Nog even en dan vertrekken we weer naar het zonnige Zuiden. Ik heb er zin in. Onderweg zal ik zeker van deze muesli repen gaan genieten. Ze zijn voedzaam en erg lekker!

Deze muesli repen zijn echt een topper! Heel eenvoudig te maken. Bovendien zijn deze repen heel erg makkelijk te bewaren.

Muesli reep-2

  • 100 gram (glutenvrij) havermout
  • 200 gram verse dadels
  • 150 gram amandelen
  • 55 gram amandel pasta
  • 50 gram pompoenpitten

Hak de amandelen in grove stukken, doe hetzelfde met de pompoenpitten.

Doe de verse dadels met de amandelpasta in een keukenmachine. Maal dit tot een redelijk dikke pasta. Dit duurt wel even. Voeg de helft van de havermout toe. Maal dit nog even door.

Doe de pasta van dadels, amandelpasta en havermout in een mengkom. Voeg vervolgens de rest van de havermout, de gehakte amandelen en de pompoenpitten toe en meng alles door elkaar. Het zal niet heel makkelijk gaan, het wordt een stevig mengsel. Wanneer alles goed gemengd is doe je alles in een schaal die je hebt bekleed met folie. Bedek alles met een laag folie en druk alles goed aan tot je een egale plaat krijgt.

Zet de schaal in de koelkast zodat het kan opstijven. Haal de schaal na 2 uur uit de koelkast en snijd de repen in 10 stukken.

Je kunt de repen prima in de koelkast bewaren. Sterker nog, ze worden er alleen maar lekkerder wanneer je ze een dag of nog langer laat liggen!

Enjoy!

Muesli reep

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. zet de schaal in de koelkast, haal de schaal na 2 uur uit de vriezer 😉

    Zal beide kunnen lijkt me, maar klopt niet helemaal