Gisteren kwamen mijn ouders een hapje eten. Ik vind het gezellig om van te voren wat te borrelen met lekkere hapjes en een wijntje. Ik had bij de Albert Heijn heerlijke biologische groene en zwarte olijven gekocht. Ook had ik zelf een lekkere tomatentappenade gemaakt voor op deze meergranen crackers. Ze zijn niet van verschillende granen gemaakt, maar van verschillende noten en zaden. Volledig glutenvrij dus!
De verhoudingen van de ingrediënten komen niet zo heel precies. Ik gebruik heel vaak cups als meeteenheid. Ik vind dit heel handig. Omdat veel mensen deze handige dingen niet hebben heb ik ook de gewichten in het recept gezet. Een ander onmisbaar ding is een koffiemolen. Hiermee kun je de pitten en noten tot een meel malen. Dit is mij in mijn keukenmachine niet gelukt. Ik heb er een van Krups. Niet zo duur, maar inmiddels echt onmisbaar.
- 1 cup / 120 gram amandelmeel
- 1/3 cup / 40 gram walnoten
- 1/3 cup / 43 gram zonnebloempitten
- 1/3 cup / 55 gram lijnzaad
- 1/3 cup / 46 gram pompoenpitten
- 1 ei
- 6 el olijfolie
- snuf zout
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maal de noten, zonnebloempitten, lijnzaad en pompoenpitten tot een fijn meel. Het is niet erg als er hier en daar nog een groter stukje in zit. Doe dit bij het amandelmeel met een snufje zout. En meng goed door elkaar. Meng het ei en de olijfolie door het meel en meng dit totdat er een mooi samenhangend geheel ontstaat.