Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Kokosroom / kokosslagroom

Wist je dat je van kokosmelk slagroom kunt maken? Het kan echt en het is zo lekker! Echt een traktatie! Het leuk is dat je net als bij slagroom hier allerlei smaakjes aan kunt toevoegen.

KokosroomDe kokosroom gebruik je op bijvoorbeeld een appeltaart, appelcrumble, in je chocolademelk, over fruit (aardbeien!) of mijn heerlijke muntroom op ananas of mango. Of wat dacht je van een topping op een heerlijk muffin! Je kunt met kokosroom echt alle kanten op! Ik ben daarom ook heel benieuwd naar waar jij kokosroom het liefst voor gebruikt en wat jouw favoriete smaakjes zijn?

Waar maak je kokosroom van?

Je moet wel letten op de kokosmelk die je gebruikt. Uiteraard wil je de kokosmelk gebruiken die geen toevoegingen heeft. Hij moet ook vol-vet zijn. Anders kun je het nooit stijf kloppen. Het merk wat ik hiervoor gebruik is van Aroy D. Dit is helaas niet biologisch, maar het heeft geen toevoegingen! Aroy D heeft verschillende varianten. Let erop dat je de cream koopt. Deze heeft het hoogste vet-gehalte en werkt het beste. Deze kokosroom is onder andere te koop bij Puur Mieke.

Je zult merken dat de room de ene keer beter lukt dan de andere keer. Dat ligt niet aan jou, maar aan de room. De ene keer is de room al steviger en dikker als je het uit het blik haalt dan de andere keer.

Kokosroom-1

Hoe maak je kokosroom?

Zet een blik volvette kokosmelk (coconutcream) in de koelkast. Laat dit een nacht staan.

Haal het blik uit de koelkast en maak het open met een blikopener. Giet het wit-troebel vocht af. Dit gebruik je niet voor de room. Je kunt het altijd aan een lekkere smoothie toevoegen. Of bewaren voor in een curry.

Kokosroom-2

Schep met een lepel de dikke room in een kom. Nu kun je aan de slag met een mixer. Een simpele handmixer is perfect! Begin met de lage stand en voer de snelheid langzaam een beetje op. Maak rondjes met de mixer in de kokosroom. Op die manier krijg je er zo veel mogelijk lucht in geklopt.

Kokosroom-3

Wanneer de room klaar is, is het het allerlekkerste om het meteen te gebruiken. Je kunt de room prima een paar dagen in de koelkast bewaren. De room zal weer iets steviger worden. Je kunt het ook nog even opkloppen op het moment van gebruik.

Kokosroom-9

Je kunt ook een smaakje toevoegen. Ik koos hier voor munt, cacao, citroen en vanille. Maar wat dacht je van kaneel, koffie, sinaasappel of ……..

Kokosroom-10

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

7 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi!

  Ik heb ook een poging gewaagd, maar heb hetzelfde probleem als Ellen. Allemaal klonten, het wordt geen geheel. Jammer! Wat doe ik verkeerd? Ik heb de kokosmelk van koh thai gebruikt. En daarna van bio today. Ging bij allebei mis.

  Groeten Sylvia

 2. Hoi,
  AH verkoopt nu biologische kokosroom uit een klein pakje van GO TAN ( ff zoeken) Dit is zonder toevoegingen (emulgatoren e.d) alleen kokos en water waardoor het niet schift. Als je van het pakje de lipjes bovenaan opklapt en uitvouwt en geheel bovenlangs langs de seal-naad afknipt en overkiepert in een pot of emmertje haal je alles uit het pakje.
  Groetjes Amice

 3. Biologische kokosmelk van Fair Trade gebruik. Scheut Monin siroop erin en (ik ben een zoete kauw) 2 theelepels zoetstof. Opgeklopt en een flinke dot op wat stukken Mango….Verrukkelijk!
  Op wat kwark met wat kaki fruit, aardbeien of …..ook heerlijk!

 4. Hoi,

  Ik heb geprobeerd slagroom te maken van kokosroom,
  Heb de kokosmelk vd Ekoplaza gebruikt. Een en al klonters!
  Ligt het aan de kokosmelk? Of misschien aan de bak waar ik het in klop? (Rvs)

  Alvast dank!

  Groet van Ellen

 5. Dank je voor deze tip/recept ,het was echt super. Ik kon mijn moeder blij maken (lactoseintollerant) met een toetje wat een echt en superlekkere smaak had