google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Knapperige rode kool

0
1748

Jeetje, wat is het lang geleden dat ik wat geschreven heb. Ongelofelijk. Ik ben de afgelopen jaren zo druk geweest met andere dingen dat het er gewoon niet meer van kwam. In februari 2015 ben ik bij een nieuwe werkgever begonnen. Ik ging van dik 8 maanden thuis zitten naar 4 dagen in de week werken. Even wennen dus. In de zomer van 2015 overleed mijn broertje plotseling op 39-jarige leeftijd. En in deze periode ging het ook steeds minder goed met onze dochter. Ze was continu moe. Wat begon als iets wat alleen in de winterperiode was ging over op een continu moe zijn. Zo erg dat ze uiteindelijk bijna een heel schooljaar is thuis gebleven. Inmiddels is ze van school gewisseld en gaat het weer enorm goed met haar. Zo fijn!

In die periode heb ik ook niets meer gedaan aan mijn blog. Jammer. Ik ben mijn blog ooit begonnen als opslag plek voor mijn favoriete recepten. Nu heb ik onlangs weer een paar nieuwe recepten gemaakt die ik niet wil vergeten. Tijd om het weer op te schrijven!

Dit recept is heel eenvoudig te maken. De hoeveelheden komen niet zo spits. Meestal kook ik op gevoel. De rode kool op deze manier is lekker wanneer hij lauw-warm is bij stoofvlees met bijvoorbeeld een knolselderij puree. Maar het is ook heerlijk als salade.

Rode kool salade

Voor 4 personen heb je nodig (ongeveer)

  • ½ rode kool, in fijne reepjes gesneden
  • sap van 3 citroenen
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • handje vol rozijnen, geweld
  • 1 fris zure appel in kleine blokjes gesneden.

Hoe ga je te werk?

Methode 1 (blancheren met een kokend water kraan)

Wanneer je een kokend water kraan hebt, dan heb je geluk. Zet een vergiet in de wasbak en doe er een deel van de rode kool in. Laat kokend water over de rode kool lopen. Roer de rode kool om met een lepel zodat alles even geraakt is door het water. Doe de kool in een kom. Ga zo verder totdat alle kool in de schaal zit.

Methode 2 (blancheren in een pan met kokend water)

Wanneer je geen Cooker of soortgelijke kraan hebt, dan zet je een ruime pan water op het vuur. Doe de pan zo vol mogelijk. Doe een deel van de rode kool in een zeef en hand de zeef even in het kokende water. Niet te lang, de kool moet nog knapperig blijven. Doe de kool in een schaal. Ga op deze manier verder totdat alle kool verwerkt is.

Meng het citroensap met de honing en de kaneel. Proef en voeg naar wens nog wat honing of citroensap toe. Het moet een mooie zoet-zure dressing zijn.

Nu komt het leukste: Roer de dressing door de rode kool. Je zult zien dat de kleur van de rode kool verandert van een wat saaie donkere kleur naar een mooie frisse bijna roze kleur.

Meng de gesneden appel en de rozijn door de kool. En that’s it!

Wanneer je het warm wilt eten kun je de kool in een warmhoud-lade warm houden of even opwarmen in een oven van 150 graden.

Enjoy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here