google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kabeljauw-venkel stoofpotje

0
841

De meningen over vis zijn nog al verdeeld. De een zegt dat je in verband met de vervuiling van de rivieren, zeeën en oceanen beter geen vis meer kunt eten. De ander zegt dat je dat ondanks dat beter wel kunt doen.

De gekweekte vis kan een alternatief zijn, maar dat is net als met vlees een hele industrie waar ook antibiotica en andere middelen gebruikt worden die ik liever niet binnenkrijg. Ook het voer wat deze vissen krijgen is niet meer natuurlijk te noemen. Dan bestaat er tegenwoordig ook nog zoiets als biologische vis. Ook dat zie ik niet zo zitten. De vissen zitten zo op elkaar in vervuilde bassins. Biologisch zegt iets over de voeding die de dieren gehad hebben, niets over de leefomstandigheden. Ik eet toch ook geen plofkippen?! Ik kies voor af en toe een lijngevangen visje.

In dit recept gebruik ik ook kurkuma. Nu stond er vandaag een artikel op NU.nl over de goede eigenschappen voor de gezondheid hiervan. Van kurkuma wordt gezegd dat het o.a. helpt tegen Alzheimer en Parkinson.

Vandaag dus een lekker stukje kabeljauw met venkel (voor 4 personen):

  • 2 flinke moten kabeljauw (400-500 gram)
  • 1 prei
  • 3 venkelknollen
  • 1 tl kurkuma
  • sesamolie
  • sesamzaadjes licht geroosterd (ik had zwarte, maar dit kunnen ook witte zijn)
  • kokosolie om in te bakken (kan ook olijfolie of roomboter zijn)

Snijd de venkel in dunne plakjes / repen. Snijd de prei in dunne ringen en maak de groenten goed schoon. Laat uitlekken in een vergiet. Verwarm in een hapjes- of wokpan een flinke eetlepel kokosolie en doe de groenten in de pan. Laat op een laag vuur zachtjes stoven totdat de groente zacht is.

Doe een theelepel kurkuma bij de groenten en roer dit er door heen. Doe vervolgens de in blokjes gesneden kabeljauw in de pan bij de groenten. Dek de pan af met een deksel zodat de vis langzaam kan garen.

Wanner de vis gaar is doe je een scheut sesamolie over de vis en de groenten. Roer voorzichtig door elkaar. De visblokjes moeten wel heel blijven.

Serveer in een diep bord met wat sesamzaadjes er over heen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here