Juice van zoete aardappel

Ik weet eigenlijk niet eens hoe ik er op kwam, maar vanmorgen heb ik een juice gemaakt van zoete aardappel (bataat) en het was heerlijk! Het geeft een soort van romige smaak aan de sap.

Zoete aardappel staat bekend als een gezonde vervanger van onze aardappel. Niet iedereen vind het even lekker. Het heeft een flauw zoete smaak. Ik vind het lekker om te roosteren in de oven met verschillende andere groenten. Heerlijk samen met wat zilvervliesrijst of quinoa en een dressing van bijvoorbeeld peterselie, knoflook en olijfolie.

Je vindt deze aardappel in allerlei kleuren variërend van wit, oranje naar diep paars. De zoete aardappel bevat veel vitamine A, C en B6. Daarnaast bevat het een suiker die langzaam in het bloed opgenomen wordt. Het zal dus niet voor een piek zorgen in je bloedsuikerspiegel.

Mijn sapje maakte ik als volgt:

  • 1 groot stuk rauwe zoete aardappel
  • 1 appel
  • 1 stukje gember

Doe alles in de juicer en drink meteen op.

Mijn favoriete boeken