Juice van zoete aardappel

Ik weet eigenlijk niet eens hoe ik er op kwam, maar vanmorgen heb ik een juice gemaakt van zoete aardappel (bataat) en het was heerlijk! Het geeft een soort van romige smaak aan de sap.

Zoete aardappel staat bekend als een gezonde vervanger van onze aardappel. Niet iedereen vind het even lekker. Het heeft een flauw zoete smaak. Ik vind het lekker om te roosteren in de oven met verschillende andere groenten. Heerlijk samen met wat zilvervliesrijst of quinoa en een dressing van bijvoorbeeld peterselie, knoflook en olijfolie.

Je vindt deze aardappel in allerlei kleuren variërend van wit, oranje naar diep paars. De zoete aardappel bevat veel vitamine A, C en B6. Daarnaast bevat het een suiker die langzaam in het bloed opgenomen wordt. Het zal dus niet voor een piek zorgen in je bloedsuikerspiegel.

Mijn sapje maakte ik als volgt:

 • 1 groot stuk rauwe zoete aardappel
 • 1 appel
 • 1 stukje gember

Doe alles in de juicer en drink meteen op.

Doe mee met de conversatie

 1. Avatar
 2. Avatar
 3. Avatar
 4. Avatar

4 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi!
  Voor mijn koksopleiding ben ik van plan om marshmallows van zoete aardappel te maken. Hiervoor wil ik zoete aardappel sap gebruiken. Komt er veel sap uit zo’n aardappel? Dan weet ik hoe ik mijn recept eventueel moet aanpassen.

 2. Bedankt voor dit artikel. Ik doe een juice detox en merk dat mijn lichaam nu, op de derde dag, vraagt naar proteine. Hopelijk kan de zoete aardappel daarvoor zorgen. Ik las op andere sites dat een normale aardappel giftig kan zijn als je hem rauw eet. Deze kun je wel rauw eten en juicen. Dank!

 3. Hallo Barbera,

  Wat een leuke website is dit, vol gezonde recepten!

  Na een bottransplantaat van mijn bekken naar mijn bovenkaak, kan ik even geen normaal voedsel eten dus bestaan al mijn maaltijden uit vloeibare dingen.
  De drankjes en drinkontbijten inspireren mij 🙂

  Over dit drankje heb ik een vraag…
  Schil je de appel en aardappel vooraf?

  Alvast bedankt voor je reactie, je site blijf ik zeker volgen.

  Groetjes van Ingrid

 4. Wow, dit ga ik echt proberen!
  Ik dacht altijd dat je aardappelen niet rauw kon eten maar dat zal dan wel gelden voor “normale” aardappelen