Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

IJsthee

Op mijn werk hebben we op alle verdiepingen van die stereotype koffie-thee apparaten staan. Met van die plastic bekertjes. De thee is niet te drinken en het warme water is ook al niets. Vaak valt er een druppel koffie in waardoor je er geen thee meer van kan maken. Tenminste, geen lekkere.

Nu drink ik toch graag lekkere thee op mijn werk. Daarom loop ik de laatste tijd een verdieping naar beneden zodat ik warm water in papieren bekertjes kan halen. Je hebt hier ook een aparte kant voor theewater in dit apparaat. Dus geen koffiedruppels. Beter! Beneden staan ook zakjes thee. Meestal Earl Grey en Engelse Melange van Pickwick. Maar nu ook Brandnetel, Citroengras & Cranberry.

Meestal neem ik 3 bekertjes mee naar boven. Dan kan ik even voor uit. Tja en soms is de thee koud als je hem drinkt. Dat was bij de smaak Brandnetel, Citroengras & Cranberry heerlijk!

Aangezien ik in de lente en zomer  standaard flessen zelfgemaakte ijsthee in de koelkast heb staan. En het weer heerlijk weer is. Is het hoogtijd om weer een voorraad te maken. Lekker verfrissend en niet zoet zoals de Ice Tea die je in de winkel koopt. En bovenal zonder rare toevoegingen als kunstmatige zoetstoffen etc.

Zet thee zoals je dit normaal gewend bent. Bij sommige theesmaken maak ik de thee wat sterker dan dat ik het warm zou drinken. Wanneer iets afkoelt zwakt de smaak wat af. Als je wilt kun je de thee iets zoeten met honing. Ik heb bij de smaak Brandnetel, Citroenmelisse & Cranberry 1 theelepel honing per liter toegevoegd. Dat is precies genoeg. Giet alles in een fles en laat afkoelen. Zodra de ijsthee koud genoeg is kun je hem in de koelkast zetten.

Andere favorieten zijn: Citroen thee en groene thee (waar ik als de ijsthee klaar is verse munt of schijfjes citroen aan toe voeg).

Wat zijn jou favoriete smaken om ijsthee mee te maken?

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *