Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Chocolade home made

Het stond al een tijd op mijn lijstje: zelf chocolade maken. Inmiddels heb ik het nu een paar keer gemaakt. En nog lang niet voor de laatste keer. Het is eigenlijk zo makkelijk! Je hoeft het alleen maar te doen…. Het mooie is dat het vol met superfoods zit. Er zit een beetje suiker in, maar van een soort die het minst slecht voor je is. Het is en blijft suiker, dus ook hier: snoep met mate. (en geniet!)

20131019-082012-Canon PowerShot SX230 HS

Smelt de cacaoboter en kokosolie au bain marie. Ik zet hiervoor een pan met een bodempje water op het fornuis. In de pan hang ik een kom die het water niet raakt. Zet het vuur zo laag mogelijk aan en doe de cacaoboter en kokosolie in de kom. Zodra alles gesmolten is haal je de kom van de pan met water af.

20131019-081824-Canon PowerShot SX230 HS

Roer de cacao en kokosbloesemsuiker door de kokosolie en cacaoboter. Voeg zout en kaneel toe.

Hak de gemengde noten grof en hak 1/2 deel van de kokos-chips. Dit roer je samen met de helft van de gojibessen door het chocolademengsel. Laat het mengsel waf afkoelen zodat het wat steviger is, maar nog steeds vloeibaar. Het gaat erom dat het dadelijk niet helemaal uitloopt op de bakplaat, maar dat je het zelf goed kan verspreiden in een dikke plak.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat of een groot bord / borden. De bedoeling is dat je het in de koelkast kunt zetten. Giet het wat dikker geworden chocolade mengsel op de bakplaat en spreid dit uit tot je een mooie plak hebt die overal ongeveer even dit is.

20131019-081921-Canon PowerShot SX230 HS
Versier de chocolade met de noten, kokos-chips en gojibessen. Zet de bakplaat of het bord in de koelkast en laat de chocolade verder opstijven. Breek in stukken en houd je in! Het is echt heerlijk!

Bewaar in de koelkast.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

7 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. door een schepje carobe poeder erdoor te doen haal je de bittere smaak van rauwe cacao wat weg.

  2. Dat heb ik ook al eens gedaan en dat was superlekker! Gevuld met amandelpasta..jummie!!! Maar vind het nu zo zonde om de cacaoboter te laten staan haha. Ik ga morgen jouw recept proberen!

  3. Ik heb vorige week ook chocolade gemaakt van raw cacaoboter en raw cacao en stevia, noten enz maar ik bleef het bittere rare nasmaakje van de raw cacaoboter proeven. Heb jij dat niet?

    1. Nee, dat heb ik niet 😉

      Je kunt het ook maken met alleen kokosolie ipv kokosolie en cacaoboter. Dan weet je zeker dat je daar geen last van hebt.