Dit is een recept wat mijn moeder weer van haar moeder heeft geleerd. Om de een of andere reden noemden zij dit hemelse modder. Later leerden zij dat hemelse modder een chocolade pudding/vla is. Omdat de naam zo ingeburgerd is blijven we dit in ons gezin gewoon hemelse modder noemen. En dat is het ook: Hemels!
- 25 gram custardpoeder
- 1/2 liter melk
- 4 grote goudreinetten
- kaneel
- paar eetlepels suiker
- roomboter
Maak de vanillevla volgens de instructies op het pak custardpoeder.
Schil en snijd de appels in schijfjes. Doe wat roomboter in de pan en bak de appeltjes totdat ze een beetje bruin en zacht zijn. Voeg hier wat kaneel aan toe. Ik bak de appels meestal in 2 of 3 keer.
Wanneer de appels gebakken zijn voeg je ze toe aan de vla. Wanneer alle appels door de vla zijn geroerd kun je de hemelse modder op smaak brengen door er zoveel suiker aan toe te voegen als dat je lekker vindt.
Dit recept kan heel goed ruim van te voren klaargemaakt worden en worden opgewarmd wanneer het geserveerd moet worden.
Gebruik wel een pan met een dikke bodem, roer regelmatig en zet het vuur niet te hoog om aanbranden te voorkomen!