Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Heerlijke kip met salie en zwarte olijven

5.7 Litre Crock-Pot Countdown Saute Slow Cooker (SCVI600BS)

De lezers die mij een beetje volgen weten dat ik fan ben van een groot aantal Amerikaanse blogs. Op veel van deze blogs wordt lyrisch gesproken over de Crock-Pot. Langzaamaan ontstond bij mij de wens om ook eens te koken in zo’n Crock-Pot. Ik wilde hem nog niet meteen aanschaffen. Altijd die twijfel. Is dit niet weer een apparaat wat na een paar keer gebruiken in de kast blijft staan? Naast mijn wafelijzer en ijsmachine? Die laatste 2 zijn natuurlijk apparaten die je sowieso niet zo vaak gebruikt maar die wel heel fijn zijn om te hebben. Laat die warme zomer maar komen! Dan kan die laatste snel onder het stof vandaan. Want ijs, ik ben er nog steeds gek op!

Maar goed, ik had het over de Crock-Pot. Uiteindelijk toch besteld. En ik moet zeggen tot nu toe ben ik er super tevreden over! Het is voor mij echt een apparaat gebleken waar ik dingen in maak die ik later in kleinere hoeveelheden invries. Het eerste wat ik in de Crock-Pot maakte waren gekarameliseerde uien. Heel simpel, super lekker en ideaal om in dit apparaat te maken. Omdat gekarameliseerde uien zo lang op het vuur moeten staan. Nu kan ik het in grote hoeveelheden tegelijk maken zonder dat ik echt naar om hoef te kijken. Daarna uiteraard de bottenboullion (bone broth) iets wat tot wel 48 uur op mag staan. Dat kan dus nu perfect! Een ander toppertje is de kip. Omdat je het zo langzaam gaart blijft hij heerlijk mals Vaak is een hele kip te veel voor ons vieren. Dat is helemaal niet erg. Je kunt de kip die over is prima verwerken in de soep of in een salade.

Kip met salie en olijven 2

 • 2 uien
 • 4 tenen knoflook
 • 1 hele biologische kip
 • 100 gram olijven, in grove stukken
 • 12 blaadjes salie – in reepjes
 • 150 ml droge witte wijn
 • 150 ml water
 • 3 tl arrowroot
 • peper en zout

Snijdt de uien klein. Pel de knoflook. Doe wat kokosolie in de crock-pot en zet op stand 2. Doe hier de gehakte uien en de knoflook bij. Laat even staan totdat de uien beginnen te zweten. Roer even om. Laat dit een minuut of 2 door pruttelen. Draai de crock-pot op stand 1. Leg de kip erin. Voeg na een kwartier het water en de droge witte wijn toe. Doe de deksel op de pan en zet de timer op 4 uur.

Haal na 5 uur de deksel van de pan en voeg de olijven en salie toe. Roer 3 tl arrowroot door een beetje koud water totdat alles is opgelost. Meng dit door de saus van de kip. Laat nog een kwartiertje staan.

Heerlijk met wat geroosterde groenten uit de oven.

Smakelijk!

Salie
Salie uit eigen tuin

Kip met salie en olijven

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Barbara,
  Dat ziet er heerlijk uit!! Denk je dat het ook zal lukken in een gewone (hapjes) pan met deksel?

  groetjes,
  Claudia