Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Havermout met appel en kokosmelk

Al jaren geniet ik met grote regelmatig van een ontbijtje met havermout. In het najaar en in de winter warm en in het voorjaar en in de zomer vaak koud. In het receptenoverzicht zijn verschillende ontbijtrecepten te vinden met havermout. Zowel koud als warm. De laatste tijd is havermout met appel mijn favoriet. De warme havermout maak ik lekker dik en dit combineer ik vervolgens met koude kokosmelk. Echt zo lekker!

In dit recept gebruik ik golden berries. Dit zijn de gedroogde besjes van de physalis. Weet je wel? Die plant met die mooie oranje lampionnen. Ze zijn lekker fris-zurig en een heerlijke toevoeging! Je kunt ze oa kopen bij de Albert Heijn. De cacaonibs zijn niet alleen nog een lekkere knapperige toevoeging.  Ze zorgen er ook voor dat de foto wat gezelliger wordt….

Havermout met appel-2

Havermout met appel-1

Voor 1 persoon:

  • 3 volle eetlepels havervlokken
  • 1 el golden berries (optioneel)
  • 1 kleine appel
  • 1/2 tl  kaneel
  • water
  • scheut kokosmelk
  • cacaonibs (optioneel)

Doe de havervlokken in een steelpannetje. Voeg de golden berries toe. Voeg wat water toe zodat de havermout net onderstaat. Zet op een laag vuur.

Was ondertussen de appel en snijd hem in blokjes. Voeg de blokjes appel en de kaneel toe aan de havermout. Roer alles door elkaar. Houd in de gaten of er nog wat water toegevoegd moet worden. Voorkom dat je te veel water in het pannetje doet. Laat de havermout in een minuut of 3 gaar worden. Het is de bedoeling dat je een dikke pap krijgt met weinig vocht.

Wanneer de havermout gaar is doe je het in een kom. Giet er een scheut kokosmelk overheen. Garneer met cacaonibs en smullen maar!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik heb niet voorgekookte havermout ontdekt in de reform winkel. Wel wat langer koken, heerlijk en een bewerking minder.
    Leuke recepten heb je, dank daarvoor.