Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Havermout mango ontbijtsmoothie

Na een heel bijzondere zaterdag heb ik gisteren eigenlijk zo goed als niets gedaan. Ik was veel te vroeg wakker doordat ik zaterdag toch een paar wijntjes op had. 05:00 is echt veeeeeel te vroeg. En daarna ook echt niet meer kunnen slapen… [note to self: drink geen wijn meer] Echt bij 1 of 2 glazen is mijn nachtrust al zo veel slechter. En toch doe ik het af en toe. Achteraf weer spijt als ik de dag daarna weer zo moe ben. Eigen schuld.

Gisteren, zondag heerlijk in de sneeuw gewandeld samen met Sophie en mijn moeder. Daarna met zijn allen geluncht. Ik maakte nog snel een boerenkoolsoepje van kookvocht van de hutspot met gekookte boerenkool die ik nog in de koelkast had liggen. We hadden zin in iets warms. Daarna een beetje gepuzzeld met Sophie en oma (die echt niet van de puzzel is weg te slaan!). Huiswerk gemaakt met Sophie. Begrijpend lezen geoefend met Tom. Om daarna met Sophie heerlijk languit op de bank te kijken naar Life of Pi. Een prachtige film!

Om de week goed van start te laten gaan heb ik een super simpel en lekker ontbijtje voor je. Heel makkelijk om mee te nemen en 10 keer beter dan alle prefab ontbijtdrankjes! Heb je geen mango of banaan in huis gebruik dan je fantasie en maak iets met banaan, sinaasappel, kiwi, bessen. Noem maar op. Alles kan! Laat me je favoriete combi weten. Dan kan ik dat ook eens proberen!

Voor 1 persoon:

 • 1/2 rijpe mango
 • 1/2 banaan
 • 2 el havermout
 • 5 blaadjes munt
 • 1 tl kokosolie (extra vergine)
 • 1/2 tl kaneel
 • kokoswater (of gewoon water) zoveel als je nodig hebt tot gewenste dikte)

Blend and enjoy!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

6 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hallo Barbara,
  Vanmiddag hebben we elkaar ontmoet bij de Olienoot op de markt op de Kruisstraat.
  Ik ben meteen je blog gaan zoeken en de recepten zien er heerlijk uit! Dank je wel!

  1. Wat leuk dat je meteen een reactie achterlaat! Dank je voor je compliment. Dat komt goed uit omdat ik iets gezegd heb wat niet klopt. Wanneer je gaat bakken kun je beter gewone (biologische) cacao gebruiken in plaats van rauwe cacao. Dat is voordeliger en maakt vwb de voordelen van rauwe cacao niet uit. Die gaan door verhitting namelijk verloren.

 2. Hoi barbera

  bedankt voor de leuke en lekkere recepten. Ook de mensen die reageren met leuke tips of veranderingen van recept.LEuke site
  gr peggy40

 3. Ook erg lekker vind ik
  1/2mango of 1/3ananas
  frambozen
  blauwe bessen
  2 blaadjes munt
  2 blaadjes citroen melisse
  havermout
  water
  sole

 4. Vanmorgen gemaakt, (alleen dan zonder de muntblaadjes), HEEERLIJK !
  Ik heb nog een halve mango over dus raad maar eens wat ik morgenochtend ga ontbijten.!?
  Weer Thanks voor de heerlijke tip.