Guacamole is een heerlijke gezonde dip die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik serveer deze dip vaak met een grote schaal met komkommer, paprika, wortel. Uiteraard is dit ook heel lekker met tortilla chips.
- 3 rijpe avocado’s
- 1 tomaat
- 1 klein uitje (geraspt of heel fijn gesneden)
- 1 teentje knoflook (geraspt of geperst)
- 1/2 gemalen gedroogde rode spaanse peper
- zout
- sap van 1/2 limoen
- 1 el olijfolie
Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de avocados en verwijder de pitten. Prak de avocado tot moes. Roer de tomaatblokjes erdoor.
Voeg citroensap, knoflook, uitje, peper en lijnzaadolie toe en roer door elkaar. Breng op smaak met wat zout. (wanneer je van een gladde guacamole houdt kun je het ook in een keukenmachine fijn malen)
Serveer meteen of doe de pitten in de kom, dan blijft de kleur nog even goed.