Geroosterde tomaten

0
98

Deze geroosterde tomaten heb ik afgelopen zomer vrijwel wekelijks gemaakt. Je hebt nodig:

  • een stuk of 10 tomaten
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • bakpapier
  • bakblik

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier. Was de tomaten en snijd doormidden. Ik haal meestal het stukje bij de steelaanzet weg.

Zet de tomaten ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven van 200 graden. Zet daarna de temperatuur op 150 graden en laat de tomaten minimaal nog 2 uur drogen. Ze zijn klaar wanneer jij vindt dat ze er goed uitzien. Op de afbeeldingen kun je zien wanneer ik ze goed vind. Niet te droog en nog een beetje sappig.
Deze tomaten kunnen een paar dagen bewaard worden in een afgesloten bak in de koelkast. Ik gebruik ze vaak in een salade met quinoa. Ook de tomaten “toppen” met zelfgemaakte tonijn salade was heerlijk. Je kunt er van alles mee doen. Lekker!

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here