Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Geroosterde tomaten

Deze geroosterde tomaten heb ik afgelopen zomer vrijwel wekelijks gemaakt. Makkelijk om in huis te hebben. En een goede manier om van een teveel aan tomaten af te komen. De tomaten zijn op deze manier heerlijk en vol van smaak. Je kunt ze zo eten, in een salade verwerken of gebruiken als basis voor een heerlijke tomatensoep!

Barbara Eet (4)

Deze geroosterde tomaten heb ik afgelopen zomer vrijwel wekelijks gemaakt. 

Je hebt nodig

Ingrediënten

  • zoveel tomaten als je wilt
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Kookgerei

  • bakpapier
  • bakblik

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier. Was de tomaten en snijd doormidden. Ik haal meestal het stukje bij de steelaanzet weg.

Zet de tomaten ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven van 200 graden. Zet daarna de temperatuur op 150 graden en laat de tomaten minimaal nog 2 uur drogen. Ze zijn klaar wanneer jij vindt dat ze er goed uitzien. Op de afbeeldingen kun je zien wanneer ik ze goed vind. Niet te droog en nog een beetje sappig.
 
Deze tomaten kunnen een paar dagen bewaard worden in een afgesloten bak in de koelkast. Ik gebruik ze vaak in een salade met quinoa. Ook de tomaten “toppen” met wat tonijn is heerlijk. Je kunt er van alles mee doen. Lekker!
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *