Garnalen, chorizo en linzen

0
236

Ik wil al een poos wat maken met linzen wat iedereen in het gezin lekker vind. Aangezien iedereen hier van grote garnalen houdt leek me dit een goede test. Een geslaagde test. De borden waren bijna allemaal leeg. (Sophie vond het iets te pittig. De volgende keer laat ik daarom ook de sambal achterwege of doe ik er iets minder in. Dan kunnen we dat later aan tafel zelf naar wens toevoegen.

  • Kokosolie (of anders olijfolie)
  • 1 uit
  • 1 klein chorizoworstje in stukjes
  • 1/2 tl sambal
  • 600 gram linzen uit blik of pot
  • 1 paprika
  • 1 blik tomaatblokjes
  • gepelde gare garnalen (ik heb een diepvrieszak grote garnalen van de AH gebruikt)
  • Handje peterselie, fijngehakt

Rooster de paprika in de oven of met een vork er in geprikt boven een gasvlam totdat hij zwartgeblakerd is. Laat de paprika afkoelen in een afgesloten zakje. De paprika wordt zacht en het vel is daarna makkelijk te verwijderen. Nadat het vel verwijderd is snijd je de paprika in kleine blokjes. Snij de ui in kleine stukjes.

Doe de olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg daarna de kleingesneden chorizo toe en laat hem even meebakken. Voeg vervolgens de tomaat, linzen en paprika toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat het zachtjes pruttelen met e deksel op de pan. Mocht het mengsel wat droog worden voeg dan een beetje water toe.

Voeg daarna de garnalen en peterselie toe en laat dit goed warm worden. Wij hebben dit gerecht met een klein beetje boerenbrood gegeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here