Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Frietjes uit de oven

Zoals zo veel mensen houden ook wij van af en toe een lekker frietje met mayo! Aangezien het frituurvet nou niet het meest gunstige vet is om in te bakken voor je gezondheid ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Je kunt ook frituren in kokosolie. Maar dan wordt het wat mij betreft wel wat kostbaar. Deze variant is heerlijk en eenvoudig te maken.

Gebruik 2 grote vaste aardappelen per persoon.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappelen en snijd ze in dikke frieten. Was de frieten en dep ze goed droog. Doe de frieten in een kom en besprenkel ze met olijfolie. (liever te weinig dan te veel!) Ik had laatst 600 gram friet en daarbij heb ik 1 el olijfolie gebruikt.

Bedek een ovenplaat met bakpapier. Verdeel de frieten erover en zet ongeveer 40 minuten in de oven. Halverwege keer je de frieten om. Houd tegen het einde van de bereidingstijd de frieten goed in de gaten. Wanneer ze nog niet bruin genoeg zijn kun je de laatste 5 minuten de temperatuur omhoog doen naar 220 graden.

Heerlijk met een beetje zout en zelfgemaakte mayo. Yum!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Je kunt beter cocosvet gebruiken dan olijfolie als je met deze tempraturen werkt.
    Ik maak regelmatig aardappeltjes klaar in de oven met cocosvet

    1. Klopt Silvia maar soms vind ik de smaak van olijfolie gewoon lekker. Maar het is inderdaad beter om dit met kokosolie te maken.