Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Coquilles met gesmoorde venkel en saffraansaus

Dit is een heerlijk eenvoudig voorgerecht. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het echt niet! Ik maak dit eigenlijk alleen maar als we vrienden te eten hebben. De venkel en de saus maak ik ‘s middags al klaar. Dan hoef ik dat alleen nog maar op te warmen. En dan kan ik ondertussen de coquilles bakken.

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 12 coquilles
  • 1 venkelknol in smalle reepjes
  • 1/8 liter slagroom
  • 1/8 liter visbouillon
  • saffraandraadjes (1 verpakking)
  • scheutje ouzo (of pernod, pastis oid)
  • roomboter
  • paar blaadjes basilicum

Stoof de venkel in de roomboter op een laag vuur totdat hij gaar is.

Doe de bouillon, slagroom en saffraan in een steelpannetje en laat op een laag vuur tot de helft inkoken. Voeg daarna een scheut ouzo toe en laat nog even zachtjes koken. Proef en breng op smaak met zout en peper. Eventueel kun je nu de saus met een mixer nog schuimig kloppen. Ik bedenk me dat ik nog een oude koffieschuimer heb, die had ik nu goed kunnen gebruiken. Misschien een volgende keer….

Laat wat roomboter in een koekenpan warm worden. Dep de coquilles droog en bak ze aan beide kanten lichtbruin. Zorg dat ze niet te hard gebakken worden. Ze zijn het lekkerst als ze in het midden nog niet helemaal gaar zijn.

Verdeel de saus over 4 diepe borden. Leg een bedje van venkel in het midden van ieder bord. Leg hier boven op de coquilles.

Garneren met basilicum.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *