google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Chocolademousse van avocado

9
1269

Dit recept is voor een heerlijk toetje. Gisteren waren er bij onze Albert Heijn de avocado’s in de aanbieding. Omdat ik laatst ergens las dat avocado’s ook makkelijk in te vriezen zijn heb ik er maar een paar meegenomen. Die komen in de komende dagen wel op, en anders vries ik ze in.

Vandaag op mijn werk was het een drukke dag. Op het einde van mijn werkdag nog een hoop te doen. Ik was van plan een nieuw gerechtje te maken: gevulde courgettes. Omdat ik nog moest bedenken hoe en het inmiddels al later was dan normaal heb ik gekozen om voor de kinderen een eitje te bakken met wat rauwkost. Lekker makkelijk. Ikzelf had niet zo’n zin in een gebakken ei. Op verschillende Amerikaanse blogs had ik al gelezen over desserts met avocado’s, daardoor geïnspireerd ging ik aan de slag. Hmmm heerlijk! De textuur is precies zoals die van chocolademousse. En ik denk dat als je niet weet dat de basis avocado is, je er geen eens erg in hebt. Ik heb dit dus als avondeten op, terwijl het eigenlijk een toetje is voor 2 personen.

Omdat ik gisteren een vraag van iemand kreeg over chiazaad heb ik gisteren weer een potje chia gel gemaakt. Voor dit nagerecht kwam dit goed van pas. Heb je meteen nog meer goede vetten binnen! (omega 3). Chia gel maak je door ongeveer 1/9 deel chiazaad in een pot te doen en hier 8/9 delen water bij te doen. (het komt niet zo nauw) Dit laat je in de koelkast staan en roer je na 10 minuten goed door. Daarna na een half uurtje nog een keer. Het wordt een dik, gel achtig mengsel. Dit kan ongeveer 2 weken bewaard blijven. Dit recept kan ook prima zonder de chia gel gemaakt worden.

 • 1 avocado
 • 1 ei (zo vers mogelijk, biologisch)
 • 1 el cacao (rauw)
 • 1 el maple syrup (of honing)
 • 2 druppels stevia
 • 1 tl vanille extract of een mespunt merg van een vanille stokje
 • 1 el chia gel
 • snufje zout (Himalaya of Keltisch)
Splits het ei en klop het eiwit met een snufje zout stijf. Doe dit in een vetvrije kom. Wanneer je dit niet doet, dan lukt het niet goed. Klop daarna het eigeel zodat het lichtgeel en schuimig wordt.

Pel de avocado en doe het vruchtvlees in een keukenmachine samen met de cacao, maple syrup, stevia, vanille, het eigeel en de chia gel. Pureer dit tot een mousse. Je zult het mengsel een paar keer van de zijkanten naar beneden moeten schrapen om alles goed te kunnen mengen.
Doe dit mengsel in een kom en spatel het eiwit door het chocolade-avocado mengsel. De mousse in nu klaar en kan in 2 kommetjes gedaan worden. Zet de bakjes tot gebruik in de koelkast.

9 REACTIES

 1. Vandaag de chocolademousse gemaakt maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet lekker vind. De avocado smaak blijft erg aanwezig , zelfs met een halve banaan erdoor.

 2. Hoi!

  Leuk om te lezen!
  Ik zou ipv alle toegevoegde suiker een banaan doorheen doen, en eventueel nog een beetje honing. Heb je gelijk meer volume en zoetheid!

 3. Dit recept ga ik vanavond proberen, want hij lijkt me erg lekker.
  Wat ik me wel afvraag is, waarom je chiagel gebruikt?
  Zorgt dit nog waar extra binding/luchtigheid of is het puur voor de extra voedingswaarde dat in chiazaad zit?

  • Hi Margreet,

   Dit is inderdaad puur voor de voedingswaarde. Het is niet nodig voor de binding.
   Ik ben benieuwd hoe je het recept vond?

   Groetjes,
   Barbara

 4. Net gemaakt voor vanavond.Maak voor mijn man en gasten een “gewone” versie, ben benieuwd of ze willen proeven en wat ze er dan van vinden. Wat ik ervan vind weet ik al…het duurt nog véél te lang voor het avond is :). Ohja, heb trouwens de maple syrup/honing eruit gelaten en iets meer steviadruppels erin gedaan.

 5. Ik heb hem gemaakt, met honing. Ik vond de avocadosmaak nog iets te overheersend, dus volgende keer iets meer honing er door heen. Er staat nog een schaaltje klaar voor morgenochtend, mjam…

  Als je avocado’s kan invriezen, dan kan je dit dus ook doen met bevoreren avocado’s en dan heb je een soort chocladmoes-ijs…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here