Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Chips van boerenkool

Ik had al op verschillende sites “kale chips”  zien staan. Chips van boerenkool? Hoe kom je er op? Omdat ik weet dat boerenkool een heel gezonde groente is trok dit recept wel mijn aandacht. Toen ik in Amerika bij een Whole Foods ook nog bakjes met boerenkoolchips zag liggen voor $ 7,-  a $ 8,- besloot ik dat ik deze chips zelf maar eens moest gaan maken op het moment dat ik op de markt aan hele boerenkool kon komen. Die zakken met fijngesneden boerenkool bij de supermarkt leken me minder geschikt.

Afgelopen zaterdag een boerenkool gekocht en nu moest het er toch maar eens van komen.

Je hebt nodig:

  • Een stronk boerenkool
  • olijfolie
  • zout
  • parmezaanse kaas (dit kan ook chilivlokken, paprikapoeder of knoflookpoeder zijn)

Zorg dat je alle nerven van de boerenkool verwijdert. Ik heb de bladeren van de stengel geknipt met een schaar. Daarna heb ik de bladeren op maat geknipt zodat het makkelijk gegeten kan worden.

Was de kool en droog deze zorgvuldig. Hij moet zo droog mogelijk de oven in gaan. Leg de kool op bakpapier op een bakblik. Besprenkel met wat olijfolie en zout. Na ongeveer 10 minuutjes heb ik de koolbladeren omgedraaid en op ieder blad wat parmezaanse kaas gedaan. Na nog eens 2 minuten was de kool helemaal knapperig en begon hij aan de randjes een beetje bruin te kleuren.

Ik heb de chips meteen opgegeten. Het is echt iets waar je van blijft eten. De structuur is heel apart. Het zijn flinterdunne blaadjes die in je mond verpulveren. Voor herhaling vatbaar!

Hoewel ik in Amerika de boerenkoolchips te koop heb gezien is het niet iets wat je lang kunt bewaren. De kool verliest al heel snel zijn knapperigheid en dat is het niet meer lekker.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *