Ik wilde voor de kids iets lekkers maken om in het weekend ‘s avonds bij de tv op te knabbelen. Zelf heb ik al wel eens groente chips gekocht en daar zat ook chips in van bataat. Dat wil ik zelf ook eens proberen. Het leek me ook niet zo moeilijk om te doen. Ik ben heel tevreden over het resultaat! Ook Tom vond het heerlijk. Helaas vond Sophie vond het niet zo.

  • 3 bataten
  • beetje olijfolie

Verwarm de oven voor op 140 graden. Doe op een aantal bakblikken wat bakpapier.

Was de bataten en zorg dat ze goed droog zijn. Snijd de bataten vervolgens in hele dunne plakjes  van ongeveer 1 millimeter of dunner. Ik heb hiervoor een mandoline gebruikt (0.75mm). Wanneer je een keukenmachine hebt met een schijf die dun kan snijden is dit ook perfect. Anders kun je het ook nog met een kaasschaaf proberen.

Doe de plakjes in een kom en besprenkel met een beetje olijfolie. Je hebt echt niet veel nodig!

Leg de plakjes bataat op het bakpapier en zorg dat de plakjes elkaar niet overlappen. Ik had 3 bakblikken tegelijk in de oven staan.

Zet de bakblikken voor minimaal 10 minuten in de oven. Het kan best zijn dat je wat langer nodig hebt. Iedere oven is anders namelijk. Controleer af en toe of ze al knapperig zijn. Ze mogen niet te bruin worden want dan smaken ze niet meer lekker.

Laat de chips heel even af koelen voor dat je het op eet. Wanneer je de chips (nadat ze zijn afgekoeld) bewaard in een afgesloten bak dan zijn ze nog een paar dagen lekker. Mochten ze een beetje zacht zijn dan kun je ze zelfs weer heel even in de oven doen zodat ze weer knapperig worden.

Doe mee met de conversatie

  1. Avatar
  2. Avatar

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik heb ze vandaag ook gemaakt, maar ik vond het tegenvallen. Bittere smaak, echt niet lekker. Ik houd het voorlopig maar bij appelchips.

    1. Jammer Ellen! Chips van bataat zijn veel meer te vergelijken met chips van aardappels. Appelschips zijn veel zoeter, maar wel heel lekker!