Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Bananen”milk”shake

Dit is echt mijn all time favourite! Soms heb ik geen zin om te koken. Of soms is niet eens dat ik geen zin heb om te koken of om iets te maken. Maar dan heb ik vooral heel veel zin in deze shake en dan moet hij ook meteen gemaakt worden. Ik kan hier soms zo naar uitkijken! Het is  eenvoudig en zo lekker! En nog veel belangrijker: Het is nog gezond ook! Goede vetten, geen toegevoegde suiker. De kokosolie zorgt er ook nog eens voor dat de suikers in de banaan niet zo snel opgenomen worden waardoor je geen grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel krijgt. Ideaal.

Dit recept is genoeg voor 1 persoon.

  • 1 banaan, in plakjes, bevroren
  • 1 flinke el kokosolie (niet ontgeurd)
  • 1 tl kaneel
  • 1 opgehoopte el proteïne poeder
  • klein beetje vanille essence of merg van een vanille stokje
  • beetje water (naar gelang de gewenste dikte)
  • 1 el amandelpasta

 

Doe alle ingrediënten in een blender en shaken maar. Voeg naar wens het water toe. Ik houd van een redelijk dikke shake. Maar iedereen is anders!
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

7 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Barbara, gebruik je in inmiddels al de sunwarrior , ik heb de vanille, en als ik die in mijn smoothie doe dan vind ik hem overheersen, misschien met dit recept niet hoor, daar was ik wel benieuwd naar

  1. Ok, ik heb nog geen sunwarrior geprobeerd. Als de voorraad op is die we nu hebben ga ik ‘m wel proberen. Is er geen neutrale variant? Dat heeft altijd mijn voorkeur.

 2. ik weet precies wat je bedoelt!!
  Zo’n dergelijke shake neem ik iedere ochtend voor mijn ontbijt en het geeft me echt de kracht die ik ‘s ochtends nodig heb. 🙂
  Kan er gewoon niet meer zonder!