Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Bananen-walnoten smoothie

Dit is een van Tom zijn favoriete ontbijten. Het is snel te maken en erg lekker. Ook lekker als toetje of zo maar tussendoor. Door de walnoten krijg je een boost van anti-oxidanten, omega 3 en omega 6. Daarnaast bevatten ze ook nog vitaminen en mineralen. Ik gebruik in mijn smoothies vaak proteïne poeder. Dit omdat dit een goede voedingsstof is voor oa de hersenen. Je kunt deze smoothie ook maken met bevroren banaan. Het resultaat is dan net een bananen milkshake. Vries de stukjes banaan dan wel in plakjes in. Dat is wel zo fijn voor je keukenmachine of blender.

Voor een persoon heb je nodig:

  • 1 banaan
  • klein handje walnoten
  •  proteïne poeder (optioneel)
  • water

Pel de banaan en doe hem in stukken in een keukenmachine of blender. Hak de walnoten zo fijn mogelijk. Het beste is als je een koffie molen hebt. Daarmee kun je de noten tot poeder vermalen. In de blender of keukenmachine krijg je ze meestal niet fijn genoeg. Doe de noten ook in de blender samen met het proteïne poeder. Doe er ook een half glas water bij. Meng dit in een minuutje tot een mooie massa. Wanneer het nog te dik is voeg je nog meer water toe. Meestal gebruik ik ongeveer 200 ml.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Erg lekker! Ik vind het persoonlijk het lekkerste als de banaan al een beetje bruin is. Dank je wel voor het delen van je recepten.