Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Avocado met Hollandse garnalen

Ik kwam gisteren aan het eind van de middag thuis van mijn werk. Ik had nog geen zin om te koken, maar wel zin in een snack. Toevallig had ik nog alle ingrediënten voor dit heerlijke voorgerechtje in huis.

Voor 2 personen:

  • 1 avocado
  • 1 bakje Hollandse garnaaltjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • klein handje verse peterselie
  • peper en zout
  • klein beetje citroensap

Doe de garnaaltjes samen met de cremefraiche in een bakje en roer dit door elkaar. Snijd de peterselie heel fijn en voeg dit toe. (ik heb een koffiemolentje en heb de peterselie daarin heel erg fijn gekregen. Het was bijna een soort pasta). roer de peterselie door de garnalen en breng op smaak met peper en zout en het citroensap.

Verwijder de schil van de avocado en snijd hem door midden zodat je hem ook van de pit kan halen. Vaak snijd ik aan de onderkan van iedere helft een klein stukje, zodat hij goed op je bord blijft liggen. Vuld de holte waar de pit zat met het garnalen mengsel en garneer eventueel met nog wat peterselie.
Dit gerechtje is ook lekker met bieslook of heel fijn gesneden bosui.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *