Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Appel crumble

Dit recept zat al een lange tijd in mijn hoofd. Het moest toch mogelijk zijn om met noten een heerlijk krokant laagje te krijgen. Nou dat is gelukt. Iedereen baalde dat ik niet meer had gemaakt. Het bord was binnen no-time leeg!

Voor 4 personen:

  • 2 grote appels (elstars)
  • 150 gram amandelmeel (te koop bij de natuurvoedingswinkel)
  • 4 el honing
  • 6 el gesmolten kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl chai mix of nootmuskaat (recept van de chai mix volgt)
Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de appel en snij hem in blokjes. Doe de blokjes van een halve appel in een eenpersoonskom.

Meng in een bak de amandelmeel, kaneel en chai mix. Doe de honing en kokosolie erdoor. Meng goed. Verdeel dit mengsel over de appelblokjes. Dek de bakjes af met aluminiumfolie. Zet ongeveer 30 minuten in de oven tot de appel zacht is. Haal vervolgens de folie van de bakjes en laat de kruimels bruin kleuren.

Wil je het sneller klaar hebben, bak dan de appeltjes eerst in een pannetje totdat ze zacht zijn. Doe ze dan in een schaaltje met het amandelmengsel en zet het in de oven totdat dit bruin begint te kleuren.

Let erop dat je alles even laat afkoelen voordat je het opeet! Het is heel erg heet!
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *