Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Andijvie-ovenschotel

In het groente pakket van deze week zat ook andijvie. Dit is een van mijn minst favoriete groente. Als kind vond ik het al vies en het is eigenlijk nooit wat geworden. Ik maak het nooit op vrijwillige basis. Nu moest ik er aan geloven. (ik had het ook als sap kunnen verwerken in een groen sapje / smoothie, maar dat heb ik niet gedaan). Het enige recept wat ik met andijvie ken is zoals mijn moeder het altijd maakte. “rauwe andijvie stamp”. Dit is zelfs mijn broer zijn lievelingseten. Ieder jaar op zijn verjaardag koos hij steevast voor dit gerecht. Ieeuw.

Gelukkig hebben we nu internet en de nieuwsbrief van Odin met recepten. Het recept wat op de nieuwsbrief stond “andijvie-ovenschotel” was heerlijk. Ik heb het iets aangepast. Ik vond dat er veel aardappelen in zaten. Ik heb daarom minder aardappelen en meer andijvie gebruikt.

voor 4 personen:

    • 600 gram aardappelen
    • 3 kleinere kroppen andijvie
    • 150 gram pittige kaas
    • 4 eieren
    • peper en zout
    • roomboter

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Schil de aardappelen en snijd in plakken. Kook ze 5 minuten en giet ze af. Snijd de andijvie in repen en was deze. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Doe de andijvie heel even in het kokend water en giet dan af in een vergiet. Laat uitlekken. Doe de andijvie daarna in een kom.

 

Klop de eieren los met 50 gram geraspte kaas en wat peper en zout en schep dit door de andijvie.

 

Schep de aardappels in een ingevette ovenschaal, verdeel het andijvie-ei mengsel erover. Bestooi tot slot de rest van de geraspte kaas over de andijvie. Verdeel hier nog een paar klontjes boter over.

 

Zet de ovenschaal voor ongeveer 25 minuten in de oven.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *