google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Voor Altijd Jong – Jesse van der Velde

0
335

Onlangs is er weer een heel goed boek op het gebied van gezondheid/voeding uitgekomen: Voor altijd jong, van Jesse van der Velde. De eerste druk was in no-time uitverkocht en het is op dit moment wachten op de 2e druk.

Het eerste wat mij opviel is dat het boek mooi is vormgegeven. Rustige overzichtelijke pagina’s, een duidelijk lettertype en goed kleurgebruik. Dit verhoogd voor mij absoluut het leesgenot.

Dit boek is zeker geen dieet boek. Het boek laat je zien wat gezondere gewoontes zijn. Aan jou als lezer de keus wat je wanneer in jouw leven inpast. Wanneer je iets stap voor stap doet is de kans groter dat het blijvend is. Wanneer je alles in één keer probeert toe te passen levert dat alleen maar extra stress en frustratie op. De kans is groot dat je het daardoor niet gaat volhouden. Maar: “als je eet zoals je altijd deed, krijg je weer het lichaam wat je altijd had” Aldus Jesse. Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn.

Wat ik vooral goed vind aan het boek is dat het heel duidelijk wordt waarom je bepaalde dingen het beste op een andere/gezondere manier kunt doen.

Deel 1: Connect gaat vooral over waarom je nu “moet” beginnen met gezondere voedingsgewoontes. Hoofdstuk 3 probeert je inzicht te geven in waarom je eet. Wanneer ben je geneigd meer ongezonde dingen te gaan eten en te snaaien. Door middel van een test kun je hier voor je zelf achter komen. Ook geeft dit hoofdstuk handvatten om je mindset te veranderen waardoor je in bepaalde situaties niet meer meteen naar snacks hoeft te grijpen.

Deel 2: Gezond van binnen gaat dieper in op veel voorkomende gezondheidsklachten en wat je er aan kunt doen zodat je je veel beter gaat voelen. Een bijkomend effect is dat je er ook veel beter uit gaat zien met een gezonder gewicht. Je snapt na het lezen ook het waarom. En dat maakt het volgens mij alleen maar makkelijker om ergens mee te beginnen.

Tot slot is er deel 3: gezond en gelukkig. Hoe laat je de gezonde gewoontes inslijten en hoe blijf je jezelf motiveren? Niet onbelangrijk. Want pas het allemaal maar eens toe. De key is dat je luistert naar je lichaam. Je zult vanzelf merken dat je je na het inbedden van iedere gezonde gewoonte je weer beter voelt dan voorheen. Hou dat gevoel vast en probeer alles vooral op een tempo en manier te doen die bij jou past.

Naast alle resultaten die je met voeding kunt bereiken is bewegen ook een must binnen een gezonde levensstijl. Als bonus zit er dan ook nog eens een workout dvd bij het boek.

Met dit boek heb je geen enkele reden meer om niet te beginnen met gezonde gewoontes die voor jou werken! Het boek Voor Altijd Jong is onder andere te koop bij bol.com. Mocht je meer achtergrond informatie willen over gezondheid, recepten en nog veel meer, kijk dan ook eens op de website van Jesse! Op deze plek kun je ook gratis de eerste 2 hoofdstukken van het boek downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here