google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Vakantie

1
582
Ik blijf een groot zwak houden voor ijs... :)
Ik blijf een zwak houden voor ijs…

Helaas voor ons zit de vakantie er weer op. Het normale leven is weer begonnen. Nou ja, bijna normaal dan. De kinderen zijn nog vrij. Dit betekent voor mij wat meer thuiswerken dan normaal. En op mijn vrije dag in plaats van poetsen en ruimen iets leuks doen met de kinderen. Afgelopen woensdag bijvoorbeeld een dagje naar Amsterdam. Naar Nemo. Onze museumjaarkaart is nog precies een week geldig. Zonde om daar niet nog een keer gebruik van te maken.

We hebben heerlijk genoten van 3 weken in Noord Spanje. Op een heel eenvoudige camping. Er was eigenlijk niks. Geen zwembad, geen animatie, geen speeltuin. Alleen maar de zee op zo’n 50 meter afstand. Ik vond het geweldig!

Voor de vakantie hebben we uiteraard de rapporten van de kinderen gekregen. Tom heeft de laatste citotoets best redelijk gemaakt. Rekenen zit hij zelfs weer op het hoogste niveau! Ik was helemaal trots. De laatste maanden heeft de leerkracht Tom een boekje met sommen gegeven. In plaats van eerst de sommen op te moeten schrijven stonden de sommen al in het boek en hoefde hij alleen het antwoord er achter te schrijven. Dat scheelt enorm. Het is ook geen schrijfles maar een rekenles!

Voordat we naar Spanje gingen was ik van plan om ons zo veel mogelijk aan onze eetgewoonten te houden. Ik besefte me wel dat het lastig zou zijn. Goed voorbereid vertrokken we. De caravan vol met kastagne crackers, rijstwafels, havermout, staafmixer, gojibessen, biologische repen voor onderweg, gekookte eieren, good ol’ gazpacho, biologische mayo, ketchup en nog veel meer. De eerste dagen gingen op zich prima. Maar ja, ga eens lekker tapas eten. Croquettes de pollo, croquettes de carne, calamares en nog veel meer lekkernijen staan op het menu. Allemal gefrituurd met een deegje. Of wat te denken van alle kinderen op de camping die wel van alles mogen (juist omdat het vakantie is). We hebben dus al snel onze gewoonten voor een deel laten varen en ook genoten van dingen die we normaal niet of nauwelijks eten. We gaan thuis wel in het gareel dachten we. (dat doen we nu inmiddels ook weer)

Opvallend was dat al na 2 of 3 dagen Tom weer in zijn bed begon te plassen, hij werd weer drukker en meer onredelijk. Ook kon hij weer heel erg boos worden zonder echte reden. Een teken voor ons dat wat we thuis doen goed is. We spraken met Tom af dat hij mocht kiezen wat hij wil al we ergens heen gaan, maar dat hij wel de consequenties moest aanvaarden. Wanneer hij een boze bui op voelde komen moest hij hier mee leren omgaan. Door bijvoorbeeld maar even weg te lopen. Dat lukte niet altijd. Maar het gaat mij erom dat hij zich wel bewust is van de gevolgen van de gluten, zuivel, e-nummers etc. Wat me ook opviel is dat hij deze keer geen eczeem heeft gekregen. Misschien door het zoute water misschien door iets anders. Alleen maar fijn.

Hoe pak jij het aan wanneer je op vakantie gaat. Alle tips zijn welkom. Voor mij staan vakanties vooral in het teken van een beetje loslaten en Tom de keuze geven.

Hieronder een impressie van het eten tijdens onze vakantie:

Stokvis met een heerlijke tomaten-knoflooksaus. Ergens in Girona.
Weinig groenten in de Spaanse keuken, daarom als voorgerecht besteld.
Havermout met granaatappel en banaan.
Lunch: Een goed gevulde salade
De vangst van de dag, echt heerlijk! Bij Can Torrades in Begur.
Paella voor 11 op de skottel. Heel simpel en zo lekker!

 

 

 

 

1 REACTIE

  1. Mooi om te lezen dat anderen het op de vakantie ook het eten wat laten vieren, Ik heb ook altijd de beste plannen, maar ja en dan, al dat lekkers. En inderdaad thuis weer goed aan de gang en dan voel je je ook meteen een stuk beter. Toch wel weer een bevestiging dat jullie met Tom op de goede weg zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here