Test #5, #6, #7 en #8

De laatste 4 testen zijn eigenlijk allemaal prima verlopen. Geen rare verhogingen van de hartslag, geen buikpijn, geen hoofdpijn, geen veranderingen in gedrag en concentratie.

Dit is wat we de afgelopen anderhalve week getest hebben: Suiker: witte geraffineerde suiker. Mais: in popcorn en biologische mais uit een potje als bijgerecht. Sinaasappel: in een smoothie en partjes verse sinaasappel. Pinda’s: losse pinda’s en pindakaas.

Nu we dit achter de rug hebben gaan we alle voedingsmiddelen waar geen reactie op was weer toevoegen aan Tom zijn dieet. Met de kanttekening dat we nog steeds geen voorstander zijn van witte geraffineerde suiker. Dit komt niet terug. Ook al vertoonde hij hier geen reactie op. Datzelfde geldt voor fast food. Dit wordt geen standaard voedsel. Wellicht dat de kinderen (en Marco) een keer in de maand of minder een keer fast food zullen eten.

Tom mag nu alle fruit en groenten, noten, zaden en granen. Wat hij niet mag is cacao en schadelijke E-nummers.  In deze eerdere post vertel ik over het boekje: wat zit er in uw eten, waarin alle E-nummers staan beschreven.

Tom zijn eczeem is bijna weg. Dit houdt in dat we binnenkort nog een keer een zuivel test gaan doen. Dit omdat hij na het eten van melk, kaas en yoghurt een heftige reactie had. Zijn eczeem was binnen een dag terug en heftiger dan ooit. We gaan beginnen met volle biologische yoghurt, daarna biologische kaas en tot slot de volle biologische melk. Mocht je willen weten waarom ik alleen de volle biologische producten test dan is het boek “beter met voeding” van Mia Tjioe America” een aanrader. In het kort komt het er op neer dat wanneer je je eten in zijn volle staat eet je ook alle voedingsstoffen hiervan binnen krijgt. In melkvet zitten goede vetzuren en de vitamines A, D, E en K. Bij halfvolle en magere melkproducten zijn deze goede stoffen grotendeels verdwenen.

Wordt vervolgd.

 

Gepubliceerd door Barbara

Er staan weer workshops gepland! Lijkt het je leuk om mee te doen kijk dan eens onder tab workshops. Misschien zit er een leuke voor je bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *