Test #2: Zuivel

Maandag hebben we zuivelproducten getest bij Tom. Ik had biologische volle melk in huis gehaald en biologische volle yoghurt. Daarnaast hebben we altijd roomboter en biologische kazen in huis. We waren goed voorbereid. Tom keek uit naar zijn ontbijt: yoghurt met banaan en een beker melk. Als lunch heeft Tom rijstwafels met roomboter en kaas gegeten met daarbij een beker melk. ‘s Avonds hadden we een entrecote met wat groenten en als toetje weer een bakje met yoghurt. Zelf geloof ik echt dat je de melk beter kunt laten staan. Ondanks dat willen we toch weten of en hoe Tom op oa melk reageert.

De resultaten van het meten van de hartslag waren prima. Dat is mooi! Zou hij dan ook geen reactie op zuivel hebben? Zijn gedrag was prima zowel op maandag als op dinsdag. (ik heb de overzichten van school nog niet gezien, dus dat kan ook nog anders zijn dan onze eigen observatie). Tom had ‘s avonds wel een beetje hoofdpijn. Dat is het enige.

Toen Tom dinsdagavond naar bed ging riep hij me naar boven om naar zijn lies te kijken. Dat is de plek waar hij voordat we met het eliminatie dieet zijn begonnen eczeem had. Dit was in de afgelopen 5 weken bijna helemaal verdwenen. Tot gisteren. Ik had de eczeem nog niet eerder zo hevig gezien. Begrijp me niet verkeerd, er zijn natuurlijk altijd kinderen bij wie de eczeem vele malen heftiger is dan dit. Voor ons was dit in ieder geval het ergste wat we gezien hebben.

De foto is niet scherp, maar je krijgt een idee.

We wachten nu met de volgende test totdat de eczeem weer een stuk rustiger is. Op die manier kunnen we beoordelen of hij op een ander product ook een eczeem reactie krijgt. Ook ben ik heel benieuwd of er verschil is tussen kaas, yoghurt en melk. We gaan deze dan ook nog ieder afzonderlijk testen.

Weer een kleine tegenvaller voor Tom. Hij had enorm veel zin in de test van vandaag: cacao. Nog even volhouden!

Gepubliceerd door Barbara

Er staan weer workshops gepland! Lijkt het je leuk om mee te doen kijk dan eens onder tab workshops. Misschien zit er een leuke voor je bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *