Later dan afgesproken deze maand. Mijn bijdrage aan de receptenruil. Het is zo ongelofelijk druk geweest. Tenminste, ik weet beter wanneer ik even niets moet doen. Het blog is dan het eerste waar ik op bezuinig. Vandaar dat het ook redelijk stil is geweest. Bovendien hadden we een paar dagen geen internet waardoor ik op het moment dat het wel uitkwam niets kon posten. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen….

Deze maand mocht ik een recept uitkiezen van Puur Homemade. Een erg leuke en inspirerende site met superleuke en lekkere recepten. Ik ga het wat dat betreft niet bij een recept laten!

Toen ik op zoek was naar een recept voor deze receptenruil had ik net een heleboel kastanjes geraapt. Ik kookte ze een minuut of 5, pelde ze en kooke ze nog ongeveer 10 minuten gaar. Zo bewaarde ik de kastanjes in de vriezer. Voor gebruik liet ik ze ontdooien. Uiteraard kun je ook als gare kastanjes in de supermarkt kopen en hiervoor gebruiken.

Ik maakte er al een muesli van naar recept van Oerspronkelijk. Zelfs met een dubbele portie had ik er nog een heleboel kastanjes over. Deze soep kwam daardoor als geroepen. De soep heeft een heerlijke hartige smaak. Het enige wat ik er aan toevoegde zijn de uitgebakken spekjes om een extra hartige touch te hebben. Iedereen vond de soep heerlijk! Manlief nam hem de volgende dag zelfs mee naar zijn werk. Dat is altijd een goed teken!

20131104-185941-Canon PowerShot SX230 HSIngrediënten

 • 400 gr tamme schoongemaakte en gare kastanjes
 • 200 gr gemengde paddenstoelen
 • 1 liter bouillon naar keuze (ik heb kippenbouillon zonder gist gebruikt)
 • 1 kleine winterpeen in stukjes
 • 1 bleekselderijstengel
 • 1 theel kaneel
 • kokosolie
 • zwarte peper
 • keltisch zeezout
 • 100 gram spekjes
 • paar takjes bieslook

Bereiding

Zet een pan met het water en de bouillonblokjes op het vuur en voeg de gesneden wortel en bleekselderij toe. Voeg ook de theelepel kaneel toe. En breng het aan de kook. Snij de paddenstoelen een beetje kleiner waar nodig en bak ze in een aparte pan in een beetje kokosolie aan. Voeg een beetje zout en peper toe. Voeg daarna de gepelde kastanjes en de paddenstoelen toe aan de bouillon (houdt er een paar achter voor garnering) en laat het even een beetje garen op een laag pitje. Als de kastanjes gaar genoeg zijn, maak de soep met de staafmixer tot een mooie bruine emulsie. Als ie eventueel iets te dik is, voeg dan nog beetje water toe.

Bak de spekjes uit gebruik dit als garnering samen met wat geknipte bieslook en de achtergehouden paddestoelen. Maal er tot slot nog wat verse peper over.

Enjoy!

Doe mee met de conversatie

 1. Avatar
 2. Avatar

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Welke bouillonblokjes zijn dit? De kippenbouillon zonder gist? Ik ben erg op zoek maar heb ze nog niet gevonden, wel groente maar wil graag kip.