Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Taartje van tuinerwtjes met Hollandse garnalen

Een heftig dagje zorgde er afgelopen dinsdag voor dat ik ‘s middags thuis was van mijn werk en echt even niet na wilde denken. Het beste help het mij om lekker in de keuken te gaan rommelen. Muziek aan en ongegeneerd meezingen. Je wilt dit niet horen, dat kan ik je verzekeren….. Het stond al op de planning om dit recept verder uit te werken. Dus alles was al in huis. Jaren geleden maakte mijn moeder een tuinerwtjes bavarois uit de Allerhande. Ik vond het heerlijk en sloeg het recept online op in mijn kookschrift. Toen ik later met dit blog begon bleef dit recept geparkeerd om aan te passen aan de manier waarop ik nu eet. Die tijd is eindelijk gekomen. Wat in het vat zit verzuurt niet zullen we maar zeggen!

 
Tuinerwtjes met Hollandse garnalen

In het recept maak ik gebruik van gelatine poeder. De hoeveelheid komt redelijk nauwkeurig. Ik gebruik voor het afmeten van theelepels etc een speciaal setje lepels. Dan is de hoeveelheid altijd goed. Zo’n setje kun je kopen bij oa Puur Mieke. Je kunt ook kleine maatbekertjes gebruiken. 1 Theelepel staat gelijk aan 5 milliliter.

Tuinerwtjes met Hollandse garnalen 4
 
Voor de bodem:

Voor de vulling:

 • ½ cup cashewnoten – minimaal 1 uur geweld in water
 • ½ cup water
 • 2,5 tl gelatinepoeder
 • 100 gram Hollandse garnalen
 • 20 gram bieslook
 • peper en zout.
 • 450 gram doperwtjes

Benodigdheden:

 • Keukenmachine
 • Taartvormpje van 16 cm doorsnede
 • bakpapier

Maak het bakpapier nat onder de kraan. Frommel het op en knijp het uit. Wanneer het bakpapier nat is laat het zich namelijk veel makkelijker in de vorm doen. Bekleed de taartvorm met het bakpapier.

Maal in een keukenmachine de kokosolie, crackers en het hazelnootmeel fijn. Verdeel dit over de bodem van de taartvorm. Druk stevig aan. Zet in de koelkast. Maak de kom van de keukenmachine schoon.

Kook de tuinerwtjes 4 minuutjes en laat ze daarna even afkoelen. Doe ze vervolgens met de uitgelekte cashewnoten en ½ cup water in de kom van de keukenmachine. Doe de gelatine in een klein kommetje en voeg een klein beetje koud water toe. De gelatine kan dan even het water absorberen en zal dan beter mengen / oplossen. Het zal een dikke gel worden. Doe dit ook in de keukenmachine. Meng alles in een minuutje tot een dikke smeuïge massa.

Doe de doperwtenmassa over in een kom en schep de bieslook en garnaaltjes er doorheen. Houdt van beide een beetje achter als garnering. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de bodem. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Wanneer je geen paar uur hebt. Dit taartje blijft een paar dagen goed in de koelkast.

Enjoy!

Tuinerwtjes met Hollandse garnalen 2

Tuinerwtjes met Hollandse garnalen 3

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Barbara,

  Ik heb ervan genoten wel in plaats van gelatinepoeder agar agar gebruikt daarom had ie aan een uurtje opstijven wel genoeg. Mocht ik het nog eens maken dan maal ik de bodem iets fijner.

  Het is grappig want ik wilde dit recept net als jij al jaren proberen en nu jouw versie geprobeerd

  groetjes Eline

 2. Hoi,
  graag zou ik willen weten hoeveel doperwten je voor dit recept gebruikt

  groetjes Eline

  1. Hoi Eline,

   Bedankt voor je bericht! Dat is stom. Het hoofdingrediënt vergeten te vermelden. Ik heb het aangepast.

   Groetjes!
   Barbara