google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Supermarktstress

0
285

Een van mijn goede voornemens voor 2012 is om nog meer biologische producten te eten. Maar hoe ga ik dat aanpakken. Normaal gesproken doe ik al mijn boodschappen bij de Albert Heijn. Daar is best wel het een en ander aan biologische producten te krijgen. Maar niet alle groenten zijn daar in de biologische variant te koop. Bij de Ekoplaza betaal je voor een mini bosje wortels ongeveer € 2,50. Dat vind ik nogal.

Ik had gelezen dat het aanbod van biologische producten bij de Jumbo groter zou moeten zijn dan bij de Albert Heijn. Aldus het onderzoek van milieudefensie. De plus kwam als winnaar uit de bus, maar dat vind ik persoonlijk geen fijne supermarkt. En de plus die een beetje in de buurt zit is maar een klein filiaal.

Dus ik vol goede moed naar de Jumbo. Dat was een teleurstelling! Het grotere aanbod biologische groenten waar ik op hoopte was er niet. En ook bij het brood kon ik niet vinden wat ik zocht. Dit was wat mij betreft de laatste keer. Maar hoe kom ik nu aan betaalbare biologische groenten?

Ik was op internet aan het kijken naar de biologische markt in Eindhoven die wekelijks gehouden wordt. Ook iets wat ik nog steeds eens wil bekijken. Maar midden in de stad, dus ook niet helemaal handig qua parkeren! Ik zag op de site van de markt dat er ook een groenteboer staat waar je groente-abonnementen kunt afsluiten. En toen viel het kwartje! Jaren geleden heb ik eens een Odin abonnement gehad. Gewoon, bij de groenteboer in de wijk waar ik woon! Dat ga ik weer eens nieuw leven in blazen!

Ik laat nog weten hoe het me (en ons) bevalt!

 

Update:

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder. Ik haal nog steeds iedere week trouw mijn groente (familie tas) en fruit tas bij de groenteboer hier in de buurt. Ideaal en per saldo een stuk goedkoper dan wanneer ik al deze groente los moet gaan kopen. Ik weet pas een dag voor het ophalen wat er in de tas zit. Maar meestal zoek ik het niet eens op en zie ik het terplekke. Voor mij maakt dat niet zo uit. Ik ben redelijk creatief. Bovendien zitten er altijd recepten bij. Zo ontdek je ook weer nieuwe groenten / recepten!

Vorig artikelSalade van rode kool
Volgend artikelAbrikozenjam
Avatar
Er staan weer workshops gepland! Lijkt het je leuk om mee te doen kijk dan eens onder tab workshops. Misschien zit er een leuke voor je bij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here