google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Speculaas (met chocolade)

3
814

Het kon natuurlijk niet uitblijven na de opmerkingen die ik al plaatste in de post speculaaskruiden. En daarnaast al de foto van de koekjes die ik op Facebook plaatste. Nu hier een berichtje over ons nieuwe favoriete koekje! En niet onbelangrijk: het is zo veel sneller klaar dan pepernoten. Ik was er op een gegeven moment wel klaar mee. Dat rollen van die pepernoten. Pff.

Ik gebruik hiervoor het recept van de pepernoten. Maak het precies zo klaar als het recept. Voor dat je het deeg in de koelkast zet rol je er een worst van in plaats van een bal. Dit is niet altijd makkelijk want het deeg scheurt soms open waardoor je weer opnieuw kunt beginnen. Maak als dat makkelijker voor je is 2 worsten. Laat deze worsten minimaal een uur, liever langer in de koelkast hard worden. Hoe langer, hoe beter je dadelijk plakjes kunt snijden. De smaken trekken ondertussen ook lekker in.

Wanneer je de koekjes gaat bakken zorg dan dat de oven is voorverwarmd op 200 graden en je een bakblik hebt waar je een stuk bakpapier op hebt gelegd. Snijd plakken van ca een halve centimeter en leg ze op het bakblik. Het is niet erg als de koekjes dicht op elkaar liggen. Ze zullen niet uitzetten.

Doe de koekjes in de oven en controleer vanaf ongeveer 12-13 minuten of ze al een beetje bruin en bros zijn. Mocht dit nog niet zo zijn laat ze dan nog even zitten.

Wanneer de koekjes klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.

Smelt ondertussen een chocoladereep met 85% cacao. Door het hoge cacaopercentage kan er minder suiker of andere dingen bij en heb je de volle chocoladesmaak. De chocolade smelt je door in een pannetje water te koken en daar een kommetje oid in te hangen zonder dat het water de onderkant van de kom raakt.

Nu kan het feest beginnen. Doop de koekjes een voor een in de gesmolten chocolade. Leg ze vervolgens op een ovenrooster zo danig dat de chocolade het rooster niet raakt. Ik had een mooie cirkel koekjes langs de rand. Heb nu geduld. Het duurt even voordat de chocolade is uitgehard. Maar dan heb je ook iets! Als het aan mijn man had gelegen had ik de laatste stap een keer of 3-4 herhaald zodat je een extra dikke laag chocolade krijgt. Tja, daar kan ik me wel wat bij voorstellen. 🙂

3 REACTIES

  1. Beste Barbara,

    Kan het kloppen dat het recept van de pepernoten niet meer te openen is?

    Ik heb het vaker bekeken en stond nu in de keuken om aan de slag te gaan… krijg continue een fout melding.

    De andere recepten zijn wel te openen.

    Super trouwens al je lekkere recepten!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here