google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Snoep in dierenvoeding?!

0
282

Regelmatig lees ik andere blogs. Om inspiratie op te doen. Om te kijken hoe gelijkgestemden dingen aanpakken op het gebied van voeding. Zo kwam ik ook op de documentaire-reeks die Wouter Klootwijk maakte: De Wilde Keuken. Ik heb al wat losse afleveringen gezien, maar lang niet alles.

In aflevering 4 van seizoen ging het over “de vuilnisbakken kip”. Kippen die veel eieren leggen en weer kippen voortbrengen die geen eieren leggen en er alleen maar voor gemaakt zijn om zo snel mogelijk op gewicht te komen om vervolgens als braadkip in de supermarkt te liggen. Wouter Klootwijk neemt 4 kippen mee en vraagt zich af of ze ook op afval kunnen leven. Zodoende komt hij terecht bij een bedrijf wat veevoer maakt (voor varkens en koeien). De basis voor de voeding zijn afkeur partijen snoep, koek, yoghurt. Het eindproduct zijn zakken met korrels die gegeven worden aan de beesten die op een schaaltje met folie in de supermarkt verkocht worden aan de consument.

Het lukt me niet goed om de uitzending van de Wilde Keuken te embedden. Gelukkig heeft het bedrijf waar deze voeders gemaakt worden op YouTube wat bedrijfsfilmpjes staan.

Oh wat ben ik blij dat wij tegenwoordig biologisch vlees eten van varkens en koeien die niet ver van mijn eigen huis in het weiland hebben gestaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here