Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Shredded beef met BBQ saus

Ik houd ervan om grote hoeveelheden te koken. Op die manier heb je meer dan 1 maaltijd profijt van je inspanningen.  Diegenen die mijn blog vaker lezen weten dat ik sinds kort een CrockPot heb. Een CrockPot is een slowcooker. Wat een uitkomst is dat ding zeg! Je knalt er je vlees, kruiden en andere dingen in. Zet het aan en 10 uur later heb je het lekkerste, meest malse vlees wat je je maar kunt voorstellen! Ideaal voor gerechten zoals deze shredded beef.

Dit is typisch zo’n recept wat je op meerdere manieren kunt gebruiken. Lekker met een puree van knolselderij, zoete aardappel of pompoen. Maar ook heerlijk in een wrap voor de lunch met een beetje rauwkost. Een wrap die je zelf maakt of zo’n geweldig lekkere wrap met kurkuma. Wat ik daarna nog over heb vries ik in voor een volgende keer.

Shredded beef

Je hebt nodig:

Doe een scheut olijfolie in de pan. Schil de uien, snijd in blokjes en doe in de pan. Doe hetzelfde met de knoflook. Dep het vlees droog en leg dit ook in de pan.

Voeg nu alle overige ingrediënten toe. Zet de slowcooker op stand 2. Draai de cooker na 2 uur naar stand 1. Laat het vlees vervolgens nog 8 uur sudderen totdat het helemaal uit elkaar valt. Haal het vlees uit de pan en leg apart. Doe de achtergebleven saus in een steelpan en pureer dit met een staafmixer tot een egale massa. Trek met 2 vorken het vlees los.

Serveer met de saus, wat groenten en een puree.

Wanneer je het vlees bewaart kun je prima de saus door het vlees mengen. Het wordt er alleen maar lekkerder van!

Dit gerecht kan ook in een stoofpan op het fornuis bereid worden. Laat het vlees dan op het kleinste pitje en op de laagste zo’n 3 uur sudderen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *