google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Review: E book Paleo Ontbijt + winactie!

52
530

Toen Astrid (Oerkracht voedingsadvies) mij vroeg om het e book van haar en Marinka (Eet Paleo) te reviewen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik heb beide dames een paar keer ontmoet en toen hoorde ik ze al vol passie vertellen over koken, lekker eten en recepten uit proberen. Bovendien wist ik dat Marinka zich ook bezig houd met het fotograferen. Daardoor kon dit boek niet anders dan super zijn!

Er komen de laatste tijd veel e books uit. Zeker op het gebied van gezonde voeding. Sommige boeken lijken snel in elkaar geflanst, anderen zijn echt juweeltjes. Van die e books waarvan ik het jammer vind dat er geen papieren versie van is. Dit is er zo eentje. Een e book wat mooi is vormgegeven en waar prachtige foto’s in staan. Bovendien een boek met heerlijke recepten. Het inspireert me om weer nieuwe recepten bedenken en te maken. Ik ben echt iemand die kookboeken op haar nachtkastje heeft liggen om voor het slapen gaan nog even in te lezen. Toen ik las dat Marinka bezig is met nog een kookboek werd ik helemaal blij. Nu maar hopen dat dit snel uitkomt!

Winactie

Wil jij kans maken op dit e book? Ik mag 1 exemplaar weggeven. Laat hieronder een reactie achter en vertel waarom juist jij moet winnen. As woensdagmiddag rond 15:00 maak ik de winnaar bekend! Mocht je niet kunnen wachten dan is het boek uiteraard al te koop via Oerkracht voedingsadvies.

De winnaar is bekend: Het is Jorieke geworden! Bedankt voor je reactie! Het boek kom zo jouw kant op!

Jorieke 31 March 2014 at 11:04 Reply

Wauw een e-book vol recepten! Heerlijk, vooral voor een inspiratieloze paleo wannabe;)
Paleo is een soort van noodgedwongen op mijn pad gekomen..door allerlei gezondheidsperikelen moest ik drastisch gaan nadenken over wat ik nu allemaal naar binnen schoof…
Maar ja waar let je op, wat is nu wel en niet goed voor je, waar krijg je nu wel of niet klachten van..het is een hele zoektocht geweest. Paleo gaf veel antwoorden voor mij en eindelijk stabiliteit.
Nu het koken met de paleo handleiding…waar vind je nu lekkere recepten. Traktaties waar je ook naar uit kunt kijken, heerlijke maaltijden waarvan het water je in de mond loopt??? Viavia kwam ik Oerkracht voedingsadvies tegen op facebook en wat een verrijking, wat heerlijk al die recepten.
Het e-book zal mijn maaltijdbereidingen verrijken met allerlei creatieve en verrassende recepten, krijg er nu al zin in!!

Paleo ontbijtbroodjes
Broodjes van tapioca meel
Paleo ontbijt pizza
Hartige ontbijt pizza
Paleo ontbijt kokospannenkoekjes
Pannenkoekjes van kokosmeel
Paleo ontbijtpannenkoekjes
Kastanje pannenkoekjes

Om je alvast een beetje lekker te maken mocht ik een recept plaatsen:

Paleo Kastanje pannenkoekjes

 • 2 eieren
 • 60 ml kokosmelk
 • 80g kastanjemeel
 • 1⁄2 tl vanillepoeder
 • 2 el kokosolie

Klop de eieren los met de kokosmelk. Voeg kastanjemeel en vanillepoeder toe en roer tot een dik beslag ontstaat.

Verhit 1 el kokosolie in de koekenpan en schenk telkens een sauslepel beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in 2 minuten per kant op middel-laag vuur goudbruin.

Bak zo 2-3 pannenkoekjes tegelijk en herhaal met de rest van het beslag.

52 REACTIES

 1. Op de valreep toch nog een reactie. Ik dacht ik koop het bode gewoon voor mezelf.
  Ik hoorde gisteravond dat mijn zus een maagverkleining laat doen.
  Ze is ook echt veel te zwaar en heeft behoorlijk gezondheidsklachten. Ze is net 28 jaar 🙁 Heb haar al een paar keer geprobeerd te helpen door middel haar proberen duidelijk te maken dat de schijf van 5 haar niet zal helpen gewicht te verliezen en weer gezond te worden. Ik zou haar graag dit boek als cadeau willen geven. En ik hoop dat ze er dan iets mee kan, na haar operatie.

 2. Wat een leuke actie! Langzaam gaat bij mij de focus van ” heel veel moeten vermijden” naar ” allerlei leuke nieuwe dingen proberen” Recepten zijn daardoor altijd welkom. Qua ontbijt begin ik nu aardig verzadigd te raken van havermout, zelfgemaakte granola en banaanpannekoekjes. Dus ik zou heel blij zijn met dit E-book met nieuwe inspiratie

 3. Hallo, natuurlijk wil iedereen dit boek winnen, het ziet er fantastsich uit! Waarom ik dan, omdat ik er gegarandeerd een mooi bespreking van op mijn blog zet (en omdat ook paleobloggers soms wat nieuwe inspiratie nodig hebben 😉
  Catharina xxx

 4. waarom zou ik het boek willen winnen? Nou, gewoon omdat ik nog steeds aan het stoeien ben met wat ik voor ontbijt/vervroegde lunch moet maken. Hierdoor zou ik weet wat ideeën hebben die passen bij mijn nieuwe voedingspatroon. Zou zó BLIJ zijn! <3

 5. Ik zou graag dit E-book willen winnen omdat ik gek op ontbijt ben maar sinds ik suiker arm/ vrij eet het best lastig vindt om er een goede variatie in te brengen. En zo kan ik op een leuke manier weer van alles uitproberen samen met mijn bijna twee jaar oude zoontje 😀

 6. Ik zou willen winnen op 2 redenen:
  1) Ik heb coeliakie. Maar alleen glutenvrij eten is niet genoeg om alle klachtjes weg te nemen. Regelmatig wordt ik wakker met hoofdpijn. Zou Paleo helpen om van alle probleempjes af te komen?
  2) Mijn dochter van 3 heeft ook coeliakie. Zij is een hele slechte eter en met name een slechte ontbijter. We krijgen er met moeite iets in voor het ontbijt. Misschien kan dit kookboek helpen dingen te vinden die ze wel eet?

 7. Ik doe heel graag mee! Ik heb m’n eetpatroon begin dit jaar omgegooid. Ik mijd o.a. geraffineerde suikers, probeer te koken zonder pakjes en zakjes. Het gaat erg goed, maar het ontbijt varieert niet veel. Ik eet zuurdesem- of speltbrood, of havermout. Ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

 8. Hey Barbara,

  Ik zag je net in de vrouw, wat leuk zeg! en ik dacht laat ik weer eens een kijkje nemen op haar blog.. kom ik deze leuke winactie tegen!
  Ik doe graag mee,het ontbijt moet een goede start van de dag zijn en ik kan nog genoeg inspinspiratie gebruiken!

  Groetjes Linda

 9. Ik wil hem winnen voor mijn zusje. Door bloeddruk problemen en medicatie is ze veel aangekomen en ze wil graag overstappen op Paleo. Ik juig dit heel erg toe want zelf is dit ook mijn manier van eten. Dus graag, om mijn zusje een steuntje in de rug te geven.

 10. Ohh zou ik met de recepten uit dit boek dan eindelijk mijn 12-jarige dochter zover kunnen krijgen dat ze meedoet met mijn passie voor gezond eten. Ik ben zelf sinds een half jaar bezig geen geraffineerde suikers meer, geen pasta en geen gewoon brood. Voel me zoveel beter. Maar krijg dochterlief er moeizaam aan. Had ik dit maar jaren eerder geweten dan had ik haar met andere voeding opgevoed. En dan had ze wellicht ook geen eczeem en psoriasis gehad. Ik zoek steeds naar nieuwe recepten in de hoop dat ze “omgaat” en met me meedoet zodat haar eczeem en psoriasis verdwijnt. Daarom zou ik dit boek wel willen. Ze is gek op pizza en pannenkoek….zou t graag uitproberen…..

 11. Voor mijn moeder. Ze probeert sinds een half jaar paleo te eten maar ze zou wat meer ideeën willen. Ik kan zelf niet eten wegens maag darm problemen (peg-j sonde). Nu eet ik soms een hapje van het eten, en dit gaat redelijk dus voor mij gaat er ook een wereld open. We vinden het heerlijk om samen dingen uit te proberen. Gun het iedereen om te winnen.

 12. Wat een supergave winactie! Ik eet sinds een paar maanden gezonder. Ik ben alles nog aan het ontdekken en ik kan er best wat hulp bij gebruiken zodat het hele gezin het lekker gaat vinden!

 13. Oh wat een leuk boekje! Nadat ik jarenlang moe en lusteloos was en veel last van mijn darmen heb gehad, raadde een voedingstherapeut mij aan om eens een tijdje Paleo te gaan eten. Sindsdien gaat het alleen maar bergopwaarts! Er zit wel een klein nadeeltje aan.. ik vind het nog regelmatig vrij lastig om voldoende inspiratie op te doen om steeds weer graanvrij te eten, ondanks het feit dat ik het erg leuk vind. Dit boekje lijkt me dan ook zeker erg handig voor wat nieuwe lekkere inspiratie! 🙂

  Leuke blog heb je trouwens 🙂

  Groetjes, Linda

 14. Ik zou het heel graag willen winnen als stimulans in de ‘nieuwe start’ in mijn leven.
  Na jarenlang getobd te hebben met mijn darmen (en daarbij verkeerde medicatie + eten wat averechts werkt), ben ik sinds kort meer wijzer over wat eten nu werkelijk met je doet en hoe fout we het tegenwoordig inzetten. Ik wil heel graag oerspronkelijk leren leven en denken. De paleo leefwijze lijkt is me dan ook op het lijf geschreven. Dit e-book zou me hierin enorm kunnen bijstaan!
  Ik ben zo benieuwd naar het effect van echt eten en goed en voedzaam voedsel op mijn lichaam.
  Al die verhalen om mij heen, van mensen die net als ik tobden met hun darmen e.d. en juist door deze omslag van hun klachten verlost werden, maken me jaloers… Dat wil ik ook! 🙂

 15. Het lijkt me heel leuk om dit e-boek te winnen, omdat ik altijd op zoek ben naar lekkere recepten, maar die wel glutenvrij en suikervrij zijn. Ik vind het heerlijk om nieuwe recepten uit te proberen, dus dit boek lijkt me erg fijn.

 16. Een aantal keer per dag check ik Facebook. Een aantal keer per dag denk ik: oooooh dat lijk me een super leuk e-book, die wil ik bekijken. Elke keer denk ik: ohja zou ik doen. Als ik hem gewoon win kan ik het lekker niet meer vergeten en weet ik eindelijk wat er in staat 😀

 17. Ik zou het leuk vinden om dit boek te winnen, omdat sinds kort is ontdekt dat ik allergisch ben voor gluten. Ik ben al mijn hele leven allergisch voor melk, suiker, noten en pinda’s en nu daar ook nog gluten bijkomen vergt dat heel wat van mijn creativiteit. Gelukkig bestaan er een hoop fijne en informatieve blogs en heb ik al heel wat heerlijke en gezonde recepten uitgeprobeerd. Gezond en lekker eten is echt mijn hobby (en ook noodzakelijk, als ik me er niet aan houd merk ik dat helaas meteen) dus dit boek is van harte welkom!

 18. Ik ben mij sinds kort in paleo gaan verdiepen nadat ik veel last had van obstipatie en veel lucht in mijn buik! Sinds ik nu 2 wkn paleo volg zijn mijn klachten aan het verdwijnen, alleen nog weinig ideetjes qua recepten en daarom zou ik zo graag dit e-book willen winnen om ook mijn gezin te laten proeven hoe lekker het is en enthousiast te maken( ze vinden het nu nog maar helemaal niks)

 19. Ik zou net als vele graag dit boek willen winnen !
  Wij zijn als gezin nu een maand bezig met Paleo/meukvrij te eten. Het gaat tot nu toe heel goed mijn dochter verteld er zelfs enthousiast over op school zelfs de juf is er nu mee bezig en soms wordt het ook besproken in de klas (e nummers)
  Zelf voel ik me er beter bij, heb meer energie …
  Je review over het boek klinkt goed en ben erg nieuwsgierig geworden.
  Het boek met nieuwe recepten lijkt mij en uiteindelijk ook de rest van het gezin erg leuk om te winnen

 20. Op ontdekkingsreis door gezonde voedingland dat ben ik en vooral ontbijten blijft een beetje struggelen hier…’k Vind ‘t telkens weer lastig iets lekkers en gezonds te bedenken, terwijl ik het wel graag wil!! Dus inspriratie…GRAAG!!! En van die heerlijke foto’s hierboven, wordt ik zeker vrolijk, wat een feestje om zo de dag mee te mogen beginnen 😉 Like!!!

 21. Ben zelf chronisch ziek en heb een zoontje met veel maag-darm problemen en daardoor een achterstand met eetgedrag. Ik eet sinds kort tarwe vrij, geraffineerde suikers vrij en e-nummer vrij. Valt niet mee als je geen energie hebt en een kind die overal zijn neus voor op haalt om dan nog een lekker ontbijt, lunch of diner op tafel te toveren. Kan wel wat inspiratie en ideeën gebruiken. Hoef ik me over het ontbijt geen zorgen meer te maken. Mijn zoontje zou jullie in ieder geval zeer dankbaar zijn als er iets tussen zit dat ie zou lusten, hij proeft wel dapper alles…

 22. Waarom val ik toch altijd terug op mijn standaard ontbijt,
  fantasieloos, bijna-smaakloos en ‘omdat ontbijten moet’….
  In dit boek komen zoveel variaties aanbod dat het bijna een feestje gaat worden als ik ga ontbijten met een van deze recepten uit dit prachtige boek!
  #ilike

 23. Ik ben herstellende van anorexia nervosa. Heb nog steeds moeilijke momenten, maar door de ontdekking van paleo is een wereld voor me open gegaan! Ik ben nog steeds nieuw ontdekkende- paleo-reiziger, dus zoek er steeds meer over op.
  Dit boek zou alvast een extra steuntje zijn om nog meer te weten te komen en mijn kennis uit te breiden tot mini- paleo-gebruiker 😉

 24. Ik zou graag kans maken op dit boek om diverse redenen. Ten eerste ben ik bijna jarig (12 aoril) en zou een geweldig kado zijn om ten tweede een gezonder en beter lijfstijl aan te gaan houden. Met deze recepten gaat het zeker lukken omdat het geen onzin is, goed te bereiden is en heerlijk te eten is. ?
  Lieve groet, Simone

 25. Door op deze manier te eten en te leven heb ik eindelijk het idee dat ik terug kan vechten tegen de MS. Afgelopen twee jaar is me van alles overkomen en heb ik me erg hopeloos gevoelt. Nu eindelijk weer het heft in eigen handen! Als ik dit zou winnen zou dit een extra boost geven. Met deze leuke en lekkere recepten kan ik een hoop maken om mijn lijf op een gezonde manier te voeden!

 26. Goedemorgen! ‘s Morgen is toch wel mijn minst creatieve moment om gezond en lekker te koken, dus een beetje hulp van dit Ebook paleo ontbijt kan ik dan wel gebruiken. Mijn vriend is altijd erg blij als hij ‘s ochtends ‘gezonde paleo-hamburger’ voor ontbijt kan eten, dus ook met andere ideeën kunnen we goed uit de voeten.

 27. Graag doe ik mee… Ben me al enige tijd aan het verdiepen in gezonde voeding en zou graag meer ideetjes willen om te variëren in ontbijt…

 28. Ik zou heel graag dit boek willen winnen om zo de heerlijkste gerechten voor mijn kinderen (1,3 en 5) te kunnen maken zodat ik nog meer inspiratie heb om hun iets anders voor te zetten dan brood of pannenkoekjes (welke ze overigens heerlijk vinden). Ik blijf bij een paar receptjes steken en voor de variatie zou dit boek een geweldige uitkomst zijn!

 29. Dit boek zou ik graag winnen om mij te helpen bij mijn veranderde levenstijl. Ook wil ik mijn man en kinderen hier bij gaan betrekken. Met een goed ontbijt boek kunnen we met zijn allen goed en gezond beginnen aan de nieuwe dag.

 30. Sinds mei vorig jaar paleo gaan eten en behalve ruim 20 kg lichter heb ik ook meer energie en zijn mijn darmen vrijwel ontstekingsvrij!

 31. Zelf heb ik het boek al gekocht, maar ik zou hem graag willen winnen voor mijn zus in Oostenrijk die daar ook paleo bezig is! Maar met het ontbijt lukt het haar niet om te variëren. Ze blijft steken bij haar bak eigengemaakte muesli “omdat het zo snel en handig is”.

 32. Wauw een e-book vol recepten! Heerlijk, vooral voor een inspiratieloze paleo wannabe;)
  Paleo is een soort van noodgedwongen op mijn pad gekomen..door allerlei gezondheidsperikelen moest ik drastisch gaan nadenken over wat ik nu allemaal naar binnen schoof…
  Maar ja waar let je op, wat is nu wel en niet goed voor je, waar krijg je nu wel of niet klachten van..het is een hele zoektocht geweest. Paleo gaf veel antwoorden voor mij en eindelijk stabiliteit.
  Nu het koken met de paleo handleiding…waar vind je nu lekkere recepten. Traktaties waar je ook naar uit kunt kijken, heerlijke maaltijden waarvan het water je in de mond loopt??? Viavia kwam ik Oerkracht voedingsadvies tegen op facebook en wat een verrijking, wat heerlijk al die recepten.
  Het e-book zal mijn maaltijdbereidingen verrijken met allerlei creatieve en verrassende recepten, krijg er nu al zin in!!

 33. Ik eet al een half jaar tarwevrij en lactose vrij ivm intoleranties. In mijn zoektocht naar recepten die én tarwevrij én lactosevrij waren kwam ik al gauw op ‘Paleo’ terecht. Ik heb nog niet zo lang een ipad dus een e-book ‘Paleo lijk mij erg handig voor in de keuken. Lekker bakken, ook voor mijn kleine neefje van 3 die gezond eten lekker vindt en bijna alles eet wat z’n tante ‘m voorschoteld 🙂 Jong geleerd…

 34. ik ben jaren lang te zwaar geweest en zocht een levensstijl waardoor ik gezonder kon gaan leven. ik kwam uit op het oerdieet. ik ging van 83 kg naar 61 kg en voel me beter nu. alleen ik wil meer variatie hebben in me eten. ik denk dat dit boekje zeker kan helpen…

 35. Ik zou dit boek graag willen winnen om gezonder door het leven te gaan. Al jaren kamp ik met eczeem en ik merk dat een ander voedingspatroon helpt! Mijn eczeem is al zichtbaar minder in mijn gezicht en ik merk het als ik spijbel en toch iets neem wat eigenlijk niet goed voor mij is. Dit boek zou mij ontzettend kunnen helpen om meer eczeemvrij door het leven te gaan! Nu is het namelijk toch iedere keer zoeken. Ik wil graag wat meer houvast! Nu maar heel hard duimen!!

 36. Na vele jaren van lijnen, tobben en jojo effecten, heb ik het echt gevonden.
  Ik heb mij zelf voorgenomen NOOIT meer te lijnen.
  Om toch mijn lichaam goed te voeden en geen gewicht meer toe te nemen, heb ik het web afgezocht om mijn eetpatroon radicaal om te gooien.
  Hierdoor kwam ik op paleo. Voorzichtig aan ben ik gaan veranderen met mijn eten. En sinds 2 maanden eet ik nu volledig paleo. En ik mag wel zeggen, met zeer veel positief resultaat.
  Mijn kilo’s gaan langzaam naar beneden, ik voel mij super fit en van de cardioloog heb ik al meerdere medicijnen mogen stoppen.
  De recepten zijn lekker en makkelijk. Daarbij sta ik graag in de keuken.
  Ik ben zeer positief.
  Ik mis nog wel wat variatie in mijn ontbijt.
  Het E-boek zou daarom een goede aanvulling zijn en zal bij mijn nieuwe levenswijze dan ook zeker niet misstaan.

 37. Ik zou dit boek graag winnen voor mijn man. Door hem zijn wij op ons eten gaan letten en veel bewustere keuzes gaan maken. Zo ook paleo ontdekt. Wij vinden het nog moeilijk om variatie n te brengen in het ontbijt. Hopeluhijk kan dit boek ons daarbij helpen zo kan mijn man wellicht zijn suiker nog beter onder controle krijgen.

 38. Ik ben ruim een maand geleden begonnen met eten op de paleo manier om te proberen of ik hiermee van mijn vermoeidheidsklachten af kan komen. Ik merk alleen dat ik wat eentonig aan het eten ben. Dus een beetje inspiratie zou geen kwaad kunnen. 😉 De recepten zien er echt heerlijk uit en ik ben erg benieuwd naar het boek! 🙂

 39. Ben me sinds vorige week verder aan het verdiepen in Paleo om te kijken of het iets voor me is.
  Ben erg enthousiast door wat ik tot nu toe gelezen heb, dus zo’n receptenboek is meer dan welkom 😉 aangezien ik nog wel wat inspiratie kan gebruiken.

 40. Ben wel heel benieuwd naar inspirerende, nieuwe recepten, zeker paleo, ben daar nog niet zo bekend mee en vraag me af of het wat voor me is. Dus zo’n receptenboekje lijkt me geweldig, zeker nu ik dit recept al zie…

 41. Ik zou dit E-book heel graag willen winnen, omdat ik nog erg moeite heb met het verzinnen van ontbijt. De rest lukt wel prima eigenlijk, maar het ontbijt blijft een struikelblok. Ik denk dat dit E-book mij daar heel erg bij zou kunnen helpen 😀

 42. Ik eet vanaf oktober via Paleo en heb nog de meeste moeite om variatie in het ontbijt aan te brengen. Kom vaak weer op eieren uit. Dit boek zou mij daar enorm goed bij kunnen helpen!

 43. Ik zou heel graag dit mooie boek winnen om een heel lief vriendinnetje van mij ook te laten kennis maken met deze prachtige manier van leven. Ik zou haar graag helpen en dit zou een prachtig cadeau zijn om hiermee te beginnen.

 44. Waarom ik zou mogen winnen? Hmmm omdat een jaar geleden sla volgens mij nog in een zakje groeide? Ik echt een nul was in de keuken en ik voor mijn eigen gezondheid mij helemaal verdiept heb in iets waar ik eerder echt een enorme hekel aan had? Omdat ik inmiddels heb ontdekt dat dat allemaal heel erg meevalt en je met de juiste tips en hulpmiddelen al een heel end komt? Ik inmiddels een heel leger mensen enthousiast heb gemaakt over deze manier van koken? Deze mensen mij vragen om advies en het boek dus niet alleen gaat reiken tot de mini keuken van Monique maar ver en ver daar buiten! Hmm reden genoeg toch?

 45. Waarom ik dit e-book zou willen winnen? Mijn hele leven (bouwjaar ’52) houd ik mij al bezig met voeding, zo gezond mogelijk. Ik heb trends zien veranderen, nieuwe manieren van eten ziet komen en gaan. Niet met alles ging ik mee, maar het paleo dieet volg ik nu al een hele tijd, en het bevalt mij zo prima. Ik eet heerlijk, het is ongelofelijk gevarieerd, het wordt nooit saai! Steeds ontdek ik nieuwe mogelijkheden, nieuwe combinaties. Zo zie ik ook dat je nooit te oud bent om te leren en te ontdekken.
  Mijn heerlijke keuken is ook het zenuwcentrum van mijn huis. Daar gebeurt alles.
  Ik vis altijd recepten van internet, maar een echt e-book lijkt me super. Ik hang mijn iPad met klittenband op in de keuken op leeshoogte en ga lekker aan de slag!

 46. Ben nu 3 maanden bezig met paleo, maar ik twijfel of ik ermee door moet gaan. Wie weet kan dit boek me helpen met wat nieuwe inspiratie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here