google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

review: De snelle superfood chef + Winactie!

87
845

Afgelopen zondag was het zover. De boekpresentatie van “de snelle superfood chef” van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon was een feit. Samen met nog een flink aantal bloggers werd ik uitgenodigd voor een superfood lunch ter ere van de verschijning van het boek.

Jesse van der Velde-9

Jesse van der Velde-1

Jesse van der Velde-6
Jesse van der Velde-2

 

Superfoods

Ik ben best heel nuchter. Superfoods, en zeker wat tegenwoordig onder verstaan wordt. Is dat niet allemaal geldklopperij? Hebben we dat echt allemaal nodig? Ik denk van niet. Mijn mening is dat superfoods voor veel mensen, en ook voor mij, een mooie aanvulling kunnen zijn. En bovendien denk ik dat superfoods niet alleen bestaan uit exotische, hele dure, besjes. Er is veel meer dan dat. Denk aan avocado, broccoli en boerenkool bijvoorbeeld.

Ik vroeg Jesse hoe hij in zijn dagelijks leven omgaat met superfoods. Hij geeft aan dat hij superfoods echt als aanvulling ziet. Hij varieert zelf ook met de superfoods die hij eet. De ene keer neemt hij een periode spirulina, en dan weer een poos niet. Variatie is key. In alles. Want iedere plant heeft goede en slechte stoffen in zich. Door te variëren krijg je veel meer verschillende goede stoffen binnen en voorkom je dat bepaalde slechte stoffen gaan stapelen in je lichaam. Wat hij wel dagelijks gebruikt is camu camu. Dat is een besje wat ontzettend veel vitamine C bevat. Dit gebruikt hij in plaats van een vitamine C supplement. Slim naar mijn mening. Je kunt beter iets uit de natuur eten, dan dat je een product gebruikt wat in een fabriek gemaakt is. Jesse zit dus echt niet heel de dag alleen maar op gojibessen te kauwen. Een hele geruststelling. 😉

Wat Jesse wel wil, is dat iedereen zijn of haar “Maximale gezondheid bereikt”

Maximale gezondheid is het gezondheidsniveau net voorbij het niveau waarvan jij denkt dat het nu mogelijk is. Je mist immers niet wat je nooit hebt gehad.

In die laatste zin kan ik me helemaal in vinden. Zelf was ik een paar jaar geleden heel veel moe. ‘s Avonds, maar ook overdag, intens moe. Om een lang verhaal kort te maken: Ik veranderde mijn voeding, gebruikte supplementen en superfoods (oa Maca) en ik ben sindsdien nooit meer op die manier moe geweest. Terwijl de huisarts aangaf dat ik met mijn moeheid moest leren leven. En het mooie is: ik kreeg niet meer zo snel blauwe plekken, ik heb het niet meer zo snel koud, ik verbrand niet meer snel in de zon, ik wordt bruiner dan ooit. (en dat is nog steeds best wit hoor). Allemaal dingen die ik niet miste omdat ik ze nooit heb gehad.

Superfoods kunnen we inzetten bij bepaalde klachten of voor bepaalde doelstellingen. Of ze kunnen worden gebruikt als gezond alternatief voor bepaalde minder gezonde ingrediënten. Maar er is geen moeten. Net als in het eerste boek het geval was gaat het ook in dit boek weer over het geven van meerdere keuzemogelijkheden. Meer informatie, inspiratie en recepten om de gezondheid van jezelf, je gezin en de mensen om je heen te verrijken.

Het boek

Het boek is geschreven door Jesse, samen met Annemieke de Kroon. Annemieke is net als ik trainer Hormoonfactor en blogt op www.dekeukenvanannemieke.nl. De eerste helft van het boek is geschreven door Jesse en bestaat uit informatie over verschillende superfoods. Annemieke was verantwoordelijk voor maar liefst 80 recepten op basis van superfoods!

Deel 1 bestaat uit theorie over verschillende superfoods verdeeld over een aantal thema’s. Deze thema’s zijn:

 1. Doorlopende reiniging
 2. Ondersteuning immuumsysteem en zorgen voor een gezonde darmflora
 3. Helpen antioxidanten tegen veroudering?
 4. Goede energieboosters en koffievervangers
 5. Een belangrijk mineraal voor totale gezondheid: jodium

Super interessant! Als je tenminste, net als ik, geïnteresseerd bent in de werking van alles op ons lichaam.

Daarna volgen, zoals gezegd, 80 heerlijke recepten met superfoods. Onder deze alinea zie je al wat voorbeelden van heerlijke gerechten die in dit boek staan. In de meeste recepten speelt de blender een hoofdrol. Dus veel smoothies, maar ook ijsjes, dressings, soepen en drankjes. De recepten zijn origineel en verrassend. En van dat wat ik geproefd heb: heerlijk! De biet goes on, de feestsalade en de groentespaghetti ga ik zeker maken thuis!

Jesse van der Velde-5
“de biet goes on”
Jesse van der Velde-7
“groentespaghetti”
Jesse van der Velde-8
“carobemousse”
De snelle superfood chef-1
Het boek is super mooi opgemaakt!
De snelle superfood chef-2
Dit ziet er toch heerlijk uit?

Winactie

Mocht jij door mijn review nieuwsgierig zijn geworden naar dit boek? Ik mag 2 exemplaren weggeven! Laat in een reactie hieronder weten waarom jij dit boek zou moeten winnen. En wie weet ben jij een van de 2 gelukkige winnaars! Zondagmorgen 25 januari maak ik de winnaar bekend!

Mocht je niet kunnen wachten om het boek aan te schaffen? Het is oa te koop bij bol.com.

De winnaars zijn bekend: 

Esther die onderstaand bericht achterliet:

Hi Barbara,
Ik ben altijd op zoek naar inspiratie en ideeën om onze nieuwe levensstijl zo goed mogelijk vol te houden! Ik zou heel blij zijn als ik het boek zou mogen ontvangen!
Kan ik weer allerlei nieuwe dingen gaan uitproberen.
Succes met je blog, gr Esther

En Mieke:

ik zou willen winnen omdat ik wel benieuwd ben naar die maximale gezondheid. Bovendien zien de recepten er te lekker uit. Nu is gezind eten helemaaaal geen straf meer.

Ik heb jullie beide een mailtje gestuurd.

87 REACTIES

 1. Dag Barbara,

  Tof dat je deze actie doet!
  Ik ben heel erg benieuwd naar het boek! Ik ben sinds een aantal maanden goed gaan letten op mijn voeding! En ik voel me veel energieker. Veel kennissen in mijn omgeving vragen naar recepten etc. En ik vind het leuk dat ik hen ook wat kan leren erover. Daarom zou ik het leuk vinden om nog meer te leren over voeding en inspiratie op te doen Mijn zus werkt nu als model enwas vroeger ontzettend verlegen en ik ben zo blij dat dit op haar pad is gekomen, want ze is zon spontane meid geworden. De maten zijn alleen lastig en zou het super vinden om het boek te gebruiken om haar te helpen! Liefs, Rebecca.

 2. Mijn zusje verdient dit boek! Ze wil wel, maar ze heeft nog te veel smoesjes. Misschien dat dit boek haar een zetje in haar rug geeft….

 3. Dat boek ziet er super leuk uit! Ik zou heel graag dit boek willen winnen om wat gezonder en vooral lekker te gaan eten/leven. 2015 is al een poosje bezig, maar ik hoop er toch echt MIJN jaar van te maken. Na een zware tijd vol chocolade-momentjes ben ik klaar voor de carrobe mousse…. Fingers crossed!

 4. Ik start binnenkort met de opleiding hormoonfactor en ben enorm geïnteresseerd in puur eten. Daarnaar lijkt het mij super leuk om eens iets te winnen via Facebook!

 5. Wat een mooi boek! Ik zou het heel graag willen hebben, omdat ik erg zoekende ben naar de optimale voeding voor iedereen in ons gezin, maar vooral voor mijn zoon van 5, omdat we sinds kort weten dat hij een notenallergie heeft. We moeten daardoor ons voedingspatroon behoorlijk veranderen en door alles wat hij niet meer mag eten, is het er niet gezonder op geworden. Zijn eczeem is weer erger geworden, terwijl we die eerder juist redelijk onder controle hadden. Het is dus een behoorlijke zoektocht naar de juiste voeding en alle informatie en inspiratie zijn ontzettend welkom! Ik wil zijn lijfje zo graag weer gezond en fit krijgen!

 6. Ik ben sinds een jaar zoekende in de wereld van gezonde voeding. Volg deze blog dan ook heel geinteresseerd maar ben altijd en overal op zoek naar inspiratie. Ik weet ondertussen welke voedingsmiddelen supergezond zijn, maar mijn gezin denkt hier vaak anders over. Ik moet dus op zoek naar leuke, gezonde en lekkere gerechtjes om mijn gezinsleden te overtuigen van de voordelen van gezonde voeding. Een uitdaging waarbij ik wel wat hulp kan gebruiken.

 7. Omdat ik helaas uit bittere noodzaak geen gluten meer mag.
  Hierdoor is mijn hele eetpatroon veranderd.
  Dat is op zich geen probleem maar af en toe ontbreekt het me aan inspiratie en energie!
  Dan lijkt het me heerlijk om in dit boek te bladeren om ideeën op te doen waarvan je zeker weet dat het ook gezond is!

 8. Ik ben heel nieuwsgierig geworden,heb er al heel veel van gehoord de ” superfoods” heb al het een en ander gebruikt,maar ik denk dat ik met dit boek nog veel meer voordeel eruit kan halen… Zou gewerldijg zijn om hier het een en ander uit te makjen ,en mijn mannen te verrassen..die hebben nu nog zoiets van ” ja ja !!” . Geeft net weer even meer inspiratie en gezonde en lekkere dingen .. Top !!

 9. Dit boek staat hoog op mijn lijstje genoteerd.
  Na het lezen van deze review word ik alleen maar enthousiaster.
  Ik ben de ontdekkingsreis net begonnen in het gezonder eten.
  En iedereen weet het beter. Ik volg mijn eigen gevoel.
  En die zegt dat dit boek me een aardig eind op weg kan helpen.
  Door de informatie en natuurlijk de lekkere recepten.
  Het ziet er zo mooi en lekker uit
  Dus ik zou dit boek dol graag willen winnen

 10. Hoi Barbara.

  Wat een interessante winactie!
  Superfoods kom je overal tegen momenteel. Ik ben nieuwsgierig hiernaar, maar ja.. zoals jij schrijft is het geen verkooppraatje?? Die vraag komt vaak naar voren bij me.
  Dit boek kan me misschien op weg helpen om hierin een weg te vinden. Ben druk met het zoeken naar gezonder eten en denk dat superfoods nog een mooie aanvulling kan zijn. Maar vind achtergrond dan wel belangrijk om het goed op mijn leven en lijf af te stemmen.

 11. Jeetje, waarom zou je dit boek NIET willen winnen? Het ziet er zeer smakelijk uit en het is altijd leuk om voedsel op een andere manier te willen benaderen. Superfood is een aanvulling, maar ik ben juist geinteresseerd in de gewone superfood. Dus ja, graag hebben, winnen, lezen.

 12. Wat een mooi boek lijkt me dit! Alleen het bekijken van de foto’s is al een feestje, laat staan het maken en proeven van de gerechten 😉 Ik ben nu ongeveer een half jaar serieus bezig met het aanpassen van mijn leefstijl. Ik kook zonder pakjes/zakjes, heb veel groente toegevoegd aan mijn eetpatroon en vermijd snelle koolhydraten. Ik vind het fantastisch om meer te weten te komen over hoe ons lichaam werkt, hoe we ons gezond(er) en fit(ter) kunnen gaan voelen en wat voeding daarin kan betekenen. Maar ook inspiratie voor lekkere, gezonde gerechten is voor mij onmisbaar! Daarom zou ik heel graag dit boek winnen.

 13. Ik heb veel soorten superfoods in de kast staan maar doe er praktisch niets mee momenteel. Als ik dit boek zou winnen dan weet ik zeker dat die potten een stuk sneller leeg zullen raken!

 14. Waarom ?
  omdat ik in februari een buikoperatie moet ondergaan en daarna heel goed voor mijn lijf wil gaan zorgen
  omdat ik nog minimaal 60 kilo moet afvallen
  omdat ik van koken hou
  omdat ik geen uren in de keuken wil staan
  omdat ik ‘m nog niet heb
  omdat ik heel nieuwsgierig ben naar het boek
  omdat jij zegt dat het een aanrader is
  omdat ik mijn zoon gezonder eten wil aanbieden
  en gewoon simpel omdat ik ‘m heel graag wil !

 15. Dit boek zou ik zeer graag willen hebben. Waarom? Ik ben al een tijdje bezig met afvallen, al doe ik dit expres rustig aan om het zo zelf vol te houden en ik denk dat dit boek mij extra hulp kan bieden qua omgaan met voeding.

 16. Ik doe graag mee met deze actie. Het lijkt me een geweldig boek: informatie én recepten, dus: wat doe je met de info in de praktijk? Ben heel benieuwd

 17. Hoi Barbara,
  Leuke review! Heeft me nieuwsgierig gemaakt. Zelf weet ik sinds kort dat ik een darmprobleem heb, colitis ulcerosa, een auto-immuun ziekte. Ik heb geen idee hoe ik hiermee moet/kan omgaan. De (gebruikelijke) medicatie geeft voor mij (ook) problemen. Bovendien (en in samenhang meen ik) ook een ernstig tekort aan vitamine D3. Energie nul en vermoeidheid alom. Ik ben heus al wat langer bezig met voeding e.d. (Ben ook reeds in het bezit van het boek “superfood recepten” van Jesse v/d Velde & Annemieke de Kroon). Elke tip of advies is voor mij welkom. Het lijkt me een mooi, informatief boek.
  Warme groet,

 18. Het boek ziet er mooi uit! En de getoonde voorbeelden van recepten lijken me goed te doen, op carobe na heb ik alles nu al in huis. Ik ben al een tijdje lekker bezig met mezelf informeren over voeding, er staan al mooie boeken in mijn kast. En ik heb al mogen ervaren dat voeding invloed heeft op hoe ik me voel, hoeveel energie ik heb etc. Met “superfoods” heb ik niet zoveel ervaring, op wat chiazaad na. Maar ik sta te popelen om ermee aan de slag te gaan!

 19. Ik las net je stukje hierboven over hoe je je voelde. Je zou eigenlijk mijn naam er bij kunnen zetten. Lijkt wel of het over mij gaat. Ik zit me helemaal te verbazen. Dus het valt te veranderen. Moeheid, blauwe plekken, mijn kacheltje…. Etc.
  Ik zou graag met willen weten/ lezen over wat je hebt gedaan. Natuurlijk wel ik ook best graag het boek winnen, want alle info die ik kan gebruiken is meegenomen. en ik ben erg leergierig en nieuwsgierig.

 20. Hi Barbara,
  Ik ben altijd op zoek naar inspiratie en ideeën om onze nieuwe levensstijl zo goed mogelijk vol te houden! Ik zou heel blij zijn als ik het boek zou mogen ontvangen!
  Kan ik weer allerlei nieuwe dingen gaan uitproberen.
  Succes met je blog, gr Esther

 21. Waarom ik dit boek zou willen winnen. Heel makkelijk, omdat ik van eten hou . En ik toch naar een gezonde leefstijl streef . Dit gaat echt met ups en downs, maar ook omdat ik veel dingen ook gewoon niet weet .
  Wellicht helpt dit boek me erbij !
  En als ik em niet win …. Gaat ie op mijn verlanglijstje

 22. Beste Barbara,

  Zelf gebruik ik regelmatig superfoods, maar niet omdat het superfoods zijn, maar juist om wat variatie in mijn voeding te krijgen! Ik wil dit ook graag gaan gebruiken voor mijn drie kinderen, en dit boek zou geweldig zijn om, in drukke tijden, een goed recept te kunnen kiezen! OOk voor mijn zoon, die nu op z’n 13e de eerste stappen zet met koken, en ook heel graag experimenteert met neiuwe recepten. Kortom twee redenen om ervoor te gaan!
  Groetjes
  Saskia

 23. Hoi Barbara,

  Ik doe graag mee met deze winactie! Ik heb ook superfoods staan in mijn keukenkastjes en gebruik daarvan bijvoorbeeld chiazaad regelmatig, gewoon omdat ik het praktisch vind om vloeistoffen in te dikken. Ik sta tegenwoordig wat sceptischer tegenover de dure superfoods die ook als zodanig verkocht worden (de tijd dat ik niet kon overleven zonder incabessen, gojibessen en moerbeien heb ik wel gehad) en probeer mij meer te focussen op dat wat ik zelf als ‘superfood’ beschouw, zoals avocado etc. Fijn te lezen dat Jesse ook niet elke dag goji’s loopt te kauwen (lijkt me ook een vrij kostbare grap overigens). Mijn vooroordeel over dit boek (een verkooppraatje voor superfoods) is misschien toch niet helemaal correct… Zo is mijn interesse voor het boek toch wel gewekt en ik hoop dat ik een exemplaar win! Ik ben erg benieuwd naar de recepten die er op foto’s in ieder geval zeer smakelijk en gezond uitzien. Ook als je niet (alle) superfoods in huis hebt kom je volgens mij met de recepten een heel eind door dingen gewoon weg te laten of te vervangen 🙂

  Hartelijke groet,

  Miranda

  • Helemaal met je eens Miranda. Het is en blijft natuurlijk een boek met alleen maar superfoods recepten. Soms met alleen superfoods zoals avocado. Vaak ook met pollen, rauwe cacaobibs etc. Daarvan wordt inderdaad gezegd in het boek dat je die ook kunt weglaten. Gelukkig! Want als het een en al verkooppraat was voor superfoods, was ik al lang afgehaakt! 😉

 24. Ik ben het ZO eens met je zin: ‘Je mist immers niet wat je nooit hebt gehad’.
  Maar dit boek is daar denk ik een uitzondering op. Na zo’n goede review zou ik die niet willen missen!!
  En ik zou op deze manier super(food) graag iets dichter bij mijn maximale gezondheid te komen… 🙂

 25. LEUK BOEK! ik zou hem graag willen winnen omdat ik mijn kookboeken aan iedereen uitleen die iets wil weten over gezond eten! Dit boek zou een aanwinst zijn voor mijn collectie en voor iedereen die hem wil lenen!

 26. Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik al zoooo goed op weg ben om op zo een manier te eten hier kan ik alleen maar van leren……. Please!!!

 27. Ik zou het boek graag willen winnen! Altijd leerzaam en interessant om weer een nieuw boek te ontdekken met nieuwe invalshoeken. Ik gun het mezelf en mijn vriend, we zijn al goed op weg samen en dit boek is leuk voor nieuwe inspiratie.

 28. Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik nog enorm zoekende ben naar het gebruik superfoods. Tot nu toe alleen in mn ontbijt! Daarnaast ben ik verslaafd aan koken.

 29. Ik ben sinds 4 maanden mijn voeding aan het aanpassen en ik voel me fantastisch. Ik zou wat hulp met recepten heel goed kunnen gebruiken. Ik haal nu alles van instagram of websites, maar dit boek zou ik met trots neer willen zetten in mijn keuken, het is een plaatje!. Veel mensen zijn nog niet overtuigd van de positieve gevolgen van gezond eten, maar ik weet zeker dat ik ze met recepten uit dit boek wel kan overtuigen.
  Groetjes Renate

 30. Super leuk! Ik ben, als Nutrition and Dietetics studente, erg geinterresseerd in alles wat met ‘food’ te maken heeft. Superfoods zijn al ruim een jaar een aanvulling op mijn voeding, echter wel altijd in de meest easy way: chiazaad in mijn yoghurt, goji bessen en moerbeien uit het handje en bijenpollen door m’n smoothies. Graag zou ik nieuwe recepten leren om zo meer superfoods te gebruiken en meer te kunnen varieren in het gebruik.. Want; food is love!

 31. Ik zou dit boek heel graag willen winnen, omdat ik al een tijdje kamp met darm- en acneklachten en ik niet zo goed meer weet hoe ik het beste en gezondste kan eten voor deze twee organen. Met dit boek weet ik zeker dat ik weer inspiratie en hoop ga hebben!

 32. Het lijkt me een superboek om in het oneindige woud van adviezen, het goede pad te vinden, met de superfoods als aanvulling en niet als hype. Mijn gezondheid kan nog wel een steuntje in de rug gebruiken.

 33. Dankzij mijn nieuwe levensstijl waar superfoods een grote rol in spelen ben ik al 3 jaar op gewicht (ik ben 28 kilo afgevallen). Dit boek zou een zeer goeie aanvulling zijn op mijn andere kookboeken oven gezond en verantwoord eten!

 34. Leuke actie! Ik zou dit boek graag willen winnen. Ik ben al geruime tijd bezig om een gezonde levenstijl voor mijzelf en mijn gezin te ontwikkelen. Mijn doel ik om mijn kind bewust te maken hoe belangrijk gezonde voeding is. In mijn zoektocht vergaar ik graag nieuwe kennis. Dit boek zal mij helpen op de weg naar een gezonde levenstijl.

 35. WHAAAAAAAAAAAA wat een geweldige actie!!!
  Ik heb allerlei vage klachtjes en huidproblemen en ik denk dat superfoods mij zeker (kunnen) ondersteunen. Alleen weet ik vaak niet meer, welke waarvoor en hoe en hoeveel en wanneer en waarin… Alle hulp is welkom…meer dan…

 36. Na het lezen van jou review ben ik heel erg nieuwsgierig naar de recepten in het boek!
  Ik studeer sinds kort de studie Voeding en Diëtetiek. Mede hierdoor ben ik erg geïnteresseerd in wat voedsel doet met je lichaam. Ik ben zelf gek op bakken, koken en nieuwe recepten uitproberen! Daarom doe ik graag mee met deze winactie. Wie weet ben ik de 25e de gelukkige!

 37. Yes i love healthy food im soooo crazy about it.
  Een echte verslaving …. een prachtig boek komt steeds van pas om nieuwe gerechtjes uit te testen. Dus ben zeker kandidaat voor deze super actie !!!!!!!

 38. Hallo,

  Ik wil graag winnen kader ik gewoon hebberig ben als het gaat om gezonde kookboeken. 3 jaar geleden gestopt met roken, heel lang gevochten tegen de kilo’s. Nu eindelijk onder controle door heel bewust te eten, blog en sites te volgen. Sindsdien verslaafd aan alles wat met gezond eten te maken heeft…… Groetjes Wendy

 39. Een SUPER geweldige actie!!
  Ik heb sinds een paar maanden instagram en heb mijn hele levensstijl veranderd
  Ik at al heel gezond maar nu nog bewuster sinds instagram en leuke mensen leren kennen
  Zou dit boek graag willen winnen voor meer inspiratie zodat ik nog gezonder en bewuster kan koken
  Ik voel me sinds ik nu bewuster eet super insite en outsite

 40. Hallo Barbara

  Wat een leuke healthy winactie! Ik ben momenteel helemaalop de goede weg wat betreft gezond koken.
  Mag graag nieuwe recepten uit proberen en kan helemaal blij worden van een recept wat gezond is en ook nog verschrikkelijk lekker. Heb inmiddels overal papiertjes liggen in huis en mijn telefoon puilt uit van de recepten. Hoe fijn is het om dit mooie kookboek in huis te hebben waar ik eerst wel weer even zoet mee ben.
  Dit boek zou een leuk inspirerend cadeautje zijn.

  Groetjes Aafke

 41. Oohhhhh nieuw boek van Jesse van der velde! Ik ben fan!! Sinds 1,5 jaar leef ik steeds gezonder: maximaal genieten van de gezondste recepten! Ik voel me per dag beter, fitter, energieker en zit zoveel beter in mijn vel! Ik kan veel doen, zonder meteen vermoeid te zijn. Daarnaast is mijn huid verbetert en mijn humeur is altijd goed! In tegen stelling tot voorheen; suikerdippen maakte me chagrijnig en lusteloos.. Verveeld en lamlendig. Ik ben dol enthousiast en heb inmiddels ook mij vriend zover gekregen om met me mee te leven. Dit boek zou weer zo’n mooie aanvulling zijn op onze collectie, inspiratie en onze levensstijl!

  Vol spanning wachten we af

 42. Waarom ik dit boek wil winnen?

  Ik ben laatst begonnen met mijn gezondheid te verbeteren en fit te worden door vaak te sporten en gezonde voeding. Nu heb ik alleen wat meer inspiratie nodig voor gezonde voeding. Ik wil niet elke dag hetzelfde eten. Daarom draagt dit boek bij aan inspiratie en variatie voor gezonde voeding. En het is nog eens interessant ook!

  Groetjes Jennifer

 43. I love soep in allerlei vormen maar niet uit een zakje! I love salades met zelfgemaakte dressings!
  I love sapjes en drankjes uit de blender!
  #vers#origineel#gezond#geensuiker

  Wij, man, 2 jonge kinderen en ik eten veel groente die we zelf verbouwen in onze tuin. Heb tijd geleden suikervrij gegeten en gekookt. Mijn inspiratie voor lekkere recepten was op. Met dit prachtige boek, die jij mag weggeven, kan ik me weer gaan uitleven.

  Wacht in spanning!!

  Gr. Evelien

 44. Super informatieve blog. Ben heel benieuwd naar de inhoud van dit boek.
  waarom ik kans wil maken..? Nouu ik raak behoorlijk geïnspireerd alleen al door iedereen die blogs schrijven en door alle healthy boeken die over de toonbank gaan. Zelf probeer ik gezonder te leven, meer naar buiten te gaan, minder suiker eten, meer groentes en fruit en vooral meer genieten met veel energie. Ik denk dat dit boek een steuntje in de goede richting kan zijn om mij opweg te helpen.
  Groetjes.

 45. Wow, dit boek wil ik wel winnen! Mijn nieuwjaarsvoornemen was om gezonder en bewuster te gaan eten. En hoe kan dit nou beter dan met dit goede boek op de aanrecht?! Zelf heb ik niet heel veel inspiratie voor lekkere healty gerechten. Fingers crossed en duimen dat het mijn lucky day is.

 46. Ik wil heel graag beter/gezonder eten en ik weet niet zo goed hoe ik dat aan moet passen. Ik denk dan ook dat dit boek er goed bij kan helpen.
  Mijn immuunsysteem kan wel een duwtje in de rug gebruiken en ook het reinigen spreekt me erg aan.

  Groetjes, Yvonne

 47. Wauw! Wat leuk dat je via IG soms via via de leukste dingen ontdekt! Ik ben erg benieuwd baar dit boek. Sinds kort ben ik erg veel aan het lezen over gezonde voeding en ben al best veel te weten gekomen. Toch vind ik het lastig om soms veel te variëren, aangezien ik voor m’n gevoel dan te veel noet weggooien, wat natuurlijk niet ‘gezond’ is voor mijn portemonnee. Nieuwe recepten zouden zeker kunnen bijdragen aan die variatie!
  Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de werking van het lichaam, en hoe we zo goed mogelijk voor ons lijf kunnen zorgen. Na jouw review denk ik dat dit boek me zeker verder kan helpen met mijn zoektocht naar mijn gezondste ik! Thanks for sharing!

 48. Hi, hallo!
  Wat een gave actie!
  Ik zou heel graag winnen.
  Best een bagger jaar achter de rug door verschillende omstandigheden.
  2015 word een jaar om me te herpakken.
  Beginnend door gezond en goed te eten zodat ik lekker in m’n vel kom te zitten en hopelijk m’n huid en mezelf weer zou kunnen laten stralen door ideeën en recepten uit dit boek!

  Ik duim!
  Groetjes wendy

 49. Mijn vriend heeft sinds kort diabetes en wij zijn dan ook bezig met een gezondere levensstijl…. Daar kunnen we alle hulp bij gebruiken!!

 50. Ik ben een superfoodscepticus (of is het sceptica?) dus met mij valt een wereld te winnen :-). Dus ik zoj dit boek graag winnen

 51. Super leuk, zou dit boek ook graag willen winnen omdat ik me vaak best wel moe voel en wil graag wel eens boeken waar ook veel gezonde recepten in staan zodat ik genoeg inspiratie heb om gezond te koken. Dit boek zou heel erg welkom zijn in mijn boekenkaste, denk dat ik het goed zou kunnen gebruiken

 52. Zoals jij jezelf omschreef, zo voel ik me nu. Moe, snel blauwe plakken en vaak niet helemaal lekker in mijn vel. Ik wil die superfoods daar wel voor inzetten!

 53. Ik zou heel graag dat boek willen winnen voor nog meer inspiratie en informatie . Het superfood boek was mijn eerste boek die ik kocht en toen had ik het te pakken!!! Zo gaaf om gezonder te eten je merkt het niet alleen aan de binnenkant van je lichaam maar je straalt het ook uit! En je steekt iedereen aan!

 54. ik zou willen winnen omdat ik wel benieuwd ben naar die maximale gezondheid. Bovendien zien de recepten er te lekker uit. Nu is gezind eten helemaaaal geen straf meer.

 55. Nieuwsgierig naar dit boek!! leefstijl enkele maanden geleden helemaal omgegooid. Suikervrij en terug naar de basis. Verschillende boeken aangeschaft en volg een aantal super leuke blogs, maar kan zeker nog wat inspiratie gebruiken! Ik doe graag mee aan deze leuke win aktie!!!

 56. Ik ben nu sinds een maand bezig met het hebben van een gezonde levensstijl en dit boek zou mij echt perfect helpen !
  Ik hou van super foods, maar m’n recept ideeën beginnen een beetje op te raken. Dit boek zou dus super handig zijn !

 57. Ik ga niet zeggen dat ik MOET winnen. Wel wil ik graag motiveren waarom ik dit boek graag in de wacht WIL slepen.

  Gezonde voeding heeft al jaren mijn interesse. Geboren uit noodzaak zou je kunnen zeggen. Na een eerste consult bij een natuurarts wist ik dat ik behoorlijk aan de slag moest met mijn leefwijze, waar voeding een belangrijk onderdeel van was. Rekening houdend met voedselallergieën en -intoleranties, eet ik tegenwoordig behoorlijk puur en verantwoord. En soms zondig ik flink. Dat gaat allemaal redelijk goed, maar het kan beter. Ik heb eigenlijk best een hekel aan koken. Heb ik eenmaal iets simpels bedacht / gevonden, dan hou ik daar nogal aan vast. Oftewel: er mag wel wat meer gevarieerd worden. Dat komt de smaakbeleving en de gezondheid ten goede naar mijn idee. En, ook niet onbelangrijk, ik wil wel eens wat gezonde gerechten leren maken die ik ook aan visite kan voorschotelen. Tenslotte denk ik ook dat ik qua theorie nog het een en ander kan opsteken van dit boek.

 58. Lijkt me heerlijk om het boek van de superfood chef te winnen. Woensdag ben ik jarig dus het zou een mooi verjaardagscadeau zijn.
  Omzien mijn man en ik erg met gezond eten bezig, maar misse soms de variëteit. Daarbij is het ook zoeken naar producten die onze dochters ook lekker vinden. Al met al kunnen wij wel wat nieuwe ideeën gebruiken!
  Het boek is dan ook zeer gewenst!

 59. ik zou het super vinden om dit boek te winnen. Wij proberen gezond en biologisch te eten maar op drukke momenten lukt het me nog altijd niet om snel een gezonde maaltijd tevoorschijn te halen! Dus laat maar komen die simpele, gezonde gerechten die er ook nog eens prachtig uitzien!

 60. Ja dat boek zou k graag in mijn bezit hebben ben een grote fan van jesse hij is immers de man die mijn leven veranderde in gezondere gewoontes en helemaal fan van zijn beste tip groene smoothie. k ben benieuwd naar de nieuwe recepten die k zou kunnen maken met mijn voorraad superfoods. En.wie is er nu niet gek op cadeautjes…duimen maar.

 61. Lijkt me een geweldig boek en goed passen bij de paleo lifestyle die ik sinds een half jaar heb. Mee begonnen wegens gezondheidsklachten en ik voel me stukken beter. Maar ik verzand nu in een standaard eetpatroon, dus inspiratie met nieuwe recepten is welkom!

 62. Suiker en e-nummervrij is een hele uitdaging heb nog steeds moeite om dingen te maken zonder al die pakjes. Dus veel recepten zijn zeker welkom en dat je daarbij een gezondere leefstijl ontwikkelt is mooi meegenomen.

 63. Zo te lezen een ‘ super ‘ boek!
  Wij als gezin zijn super bewust met voeding maar inspiratie is wel een dingetje voor mij.
  Wat zou ik blij zijn met dit boek!
  Heerlijk om weer nieuwe recepten uit te proberen niet altijd makkelijk om 3 kinderen en een man tevreden te houden…..

 64. Ik lees ontzettend veel over eten zoals het ooit bedoeld is, puur, onbewerkt en onbespoten. Zo proberen we dagelijks te eten.
  Het is ook heel interessant om te leren hoe eten je lichaam beïnvloed. Dit boek zal daar een enorme aanvulling op zijn.

 65. Hoi Barbara, ik zou heel erg graag het boek willen hebben. Jouw verhaal is zo herkenbaar. De moeiheid, darmklachten en natuurlijk het bruin worden :-). Zelf heb ik afgelopen jaar het eetpatroon van mijn zoon van tien drastisch omgegooid. Hij heeft de stempel ADHD gekregen, nadat we vanuit school hem hebben moeten laten testen. Ik wilde echt niet aan de medicatie en besloten om via een bloedtest te bepalen op welke voedingsmiddelen hij reageert en het voedingstraject in te gaan. Geen melk, gluten, eieren en nog een aantal producten meer. Als je het effect hiervan meemaakt, is dit verbazingwekkend. Geen ongelukkig kind meer in huis. Wat is er meer waard. Ik zou daarom heel graag het boek willen om meer inspiratie te krijgen om het eten nog aantrekkelijker voor hem te maken.

 66. Ik ben heel erg nieuwsgierig geworden naar het boek. Zelf ben ik al veel bezig met gezond eten omdat ik pds heb. Met dit boek zal ik veel nieuwe inspiratie krijgen om nieuwe producten en recepten uit te proberen.

 67. Ben nieuwsgierig naar het hoofdstuk over het immuunsysteem en darmflora, omdat hier bij mij nog wel wat aan te verbeteren valt. En nieuwe superfoods-recepten zijn van harte welkom voor de inspiratie. Ik kom nu vaak niet verder dan wat gojibessen of cacaonibs door de muesli.

 68. Door jouw blog ben ik benieuwd naar het boek en ook de titel spreekt mij aan.
  Soms heb je weinig tijd en als je dan een snel gezond recept hebt dan kom je minder snel in de verleiding tot ongezond eten. 😉

 69. Ik zou het boek graag willen winnen!
  Aan de ene kant omdat ik zo geïnteresseerd ben in wat bepaalde voeding met je lichaam doet en daarom ook (vandaag) met de studie Voedingsleer & Gewichtsconsulente ben gestart. Mijn eerste huiswerk is af en stiekem voel ik me een beetje trots. Aan de andere kant ben ik er sinds een jaar achter dat ik een tarweallergie heb en daarom dus altijd op zoek ben naar nieuwe inspiratie.

 70. Oh wauw, je hebt me te pakken hoor!
  Ik herken me heel erg in je omschrijving: altijd maar moe, snel blauwe plekken, snel koud, snel verbranden (en dan nog niet bruin worden).
  Twee weken geleden heb ik mijn eetpatroon omgegooid met de suiker challenge, geen toegevoegde suikers meer.
  Dat heeft me al een stuk bewuster gemaakt!
  Ik ben begonnen met ontbeiten, dat doe ik met groene smoothies.
  Dit boek zou een ideale aanvulling zijn, en mooie motivatie/ handgreep om door te zetten!

 71. Lijkt mij een Super Boek over Superfood! Alleen al jouw tip dat ik niet zo snel meer in de zon verbrand maakt mij al nieuwsgierig, met 365 dagen zon, hier op Curacao! Zou een leuk kadootje zijn voor mijn verjaardag, als mijn moeder in maart mij komt bezoeken.

 72. Ik heb geloof ik wel alle superfoods in mijn kast staan maar verder dan over mijn yoghurt strooien of door mijn smoothie mengen kom ik niet, dus ideeën zijn zéér welkom! 😀

 73. Ik kook zelf heel erg gezond, samen met mijn zus renee wissel ik veel recepten uit. Door haar heb ik geleerd slechte é-nummers te vermijden en superfoods op een super manier te gebruiken. Koken is onze passie. Mijn zus is bevallen van Noud(4 maanden) en heeft Raf (bijna 2). Vind het geweldig wat zei voor hun en zichzelf maakt (ivm borstvoeding). Het is altijd een feest als wij elkaar zien en zou het dan ook super vinden om dit boek te winnen. Gezellige zussenmiddagjes en koken maar! Ik sport zelf fanatiek en ook daarom is gezonde voeding voor mij en mijn vriend érg belangrijk. Chapeau voor jullie

 74. Eerlijk gezegd eet ik amper superfoods, maar ik vind het wel interessant en misschien veranderd dit boek wel alles.
  En als ik daardoor sneller bruin kan worden dan ben ik helemaal om!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here