google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Review: Broodbuik 30-minuten of minder kookboek

4
498

9200000026145301-1

Wow wat een dik boek! Was mijn eerste reactie toen ik het pakketje openmaakte. Ik bestelde dit boek afgelopen maandag omdat het in de aanbieding was bij bol.com. Voor € 10,- kon ik het niet laten liggen. (de aanbieding is geldig tot en met 24 september 2014….)

Ik vond het boek Broodbuik al een interessant om te lezen. Daarin staat op een goed gefundeerde manier beschreven dat wanneer we minder tarwe eten we niet alleen afvallen, maar dat er dan ook allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten verdwijnen. Dat ontstekingen geremd worden en dat diabetes 2 teruggedrongen wordt.

Dit is ook het uitgangspunt: Het eten van minder tot geen tarwe. In het kookboek staan ook recepten waarin zuivel wordt gebruikt. Ik vind dat helemaal geen probleem. In veel recepten is de zuivel te vervangen door kokosroom of amandelmelk.

Het boek begint met een uitgebreide inleiding waarin de lezer wordt geholpen om zelf van start te gaan met een glutenvrij life-style.

9200000026145301_6

Daarna volgen er een heleboel verschillende recepten in verschillende categorieën: Bakmixen, Sauzen en dressings, Kruiden en specerijmixen, Ontbijt, Lichte maaltijden en bijgerechten, Hoofdgerechten, Nagerechten en snacks. Vervolgens worden er nog een aantal menusuggesties gegeven. Heel handig! Slechts enkele recepten zijn vergezeld van een afbeelding. De afbeeldingen staat op 2 plekken bij elkaar in het boek.

9200000026145301_18

9200000026145301_19

Ieder recept staat op 1 pagina. Hierdoor is het altijd overzichtelijk. In het boek staan geen moeilijke recepten. Iedereen kan hier uit koken.

Ik vind het jammer dat er in dit boek bij de bereidingswijzen gebruik wordt gemaakt van de magnetron. Wanneer je niet wilt dat je eten nog enige voedingswaarde bevat moet je het zeker in de magnetron stoppen. Ik kies hier niet voor….

De recepten in dit kookboek zijn Amerikaans getint. Ik houd hier wel van omdat je dan weer eens tot andere inspiratie komt. Wat dacht je van Gumbo uit New Orleans, Sloppy Joes of geroosterde amandelen met chipotlepeper? Het lijkt mij allemaal heerlijk.

Genoeg inspiratie voor mij!

Wil je het boek ook aanschaffen? Het is nog tot en met 24 september voor slechts € 10,- te koop!

 

 

 

4 REACTIES

 1. Hoi Barbara,

  Net op de valreep vandaag het boek besteld zodat ik gebruik kan maken van de aanbieding.

  Bedankt voor de tip! Het gerecht in de review spreekt al erg aan dus met het lezen van het boek zal het zeker goed komen.

  Groetjes,
  Simone

 2. Hoi

  Super!!! .. heb het boek inmiddels besteld
  Hoop deze morgen binnen te krijgen , bedankt nog en ik laat nog even weten wat iker van vond

  Groetjes pamela

 3. Ik zat afgelopen weekend al naar deze aanbieding te kijken. Jammer dat ze zo vaak de magnetron gebruiken, dat heb ik ten eerste niet en wil ik ten tweede zo weinig mogelijk gebruiken. Maar waarschijnlijk koop ik het boek toch omwille van de inspiratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here