Quinoa blijft een heerlijk en makkelijk basis ingrediënt voor salades. Maar niet alleen voor salades. Je kunt het ook gebruiken om mee te bakken of als ontbijt eten. Als een soort van pap met bijvoorbeeld kokosmelk of amandelmelk, wat kaneel, nootjes, blauwe bessen etc. Het is daarom helemaal niet erg als je te veel quinoa gekookt hebt. Het komt altijd van pas!
Je hebt nodig (ongeveer, de hoeveelheden komen niet precies):
- 1,5 kopje quinoa
- 10 ongezwavelde abrikozen
- 2 tomaten
- handje basilicum blaadjes
- handje gemengde noten
- olijfolie
- keltisch zeezout
Kook de quinoa in een minuut of 12 gaar en laat afkoelen. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Ook de abrikoos snij je in kleine stukjes. Hak de noten grof. Meng dit door de quinoa. Giet een flinke scheut olijfolie over de salade en roer dit er door heen. Breng op smaak met peper en zout. Meng als laatste een handje gehakte basilicum door de salade. Thats it!
Smakelijk!
Wij eten met regelmaat quinoa bij het ontbijt, of beter gezegd áls ontbijt. Heerlijk en een goede bron van (langzame) koolhydraten. Om er een lekker ontbijtpapje van te maken kun je bijvoorbeeld als basis bananen, amandelen en citroensap gebruiken (door de blender), en aanvullen met andere gezonde zaden zoals lijnzaad.
Maar, waarom ik reageer op deze post, is dat we toevallig vanmiddag quinoa als iets anders dan ontbijt of salade hebben gebruikt, namelijk: een groenteomelet! Pureer alle restjes groenten die je hebt, meng daar een paar eieren doorheen en bak uiteindelijk een omelet samen met de gekookte quinoa.
Erg leuke website heb je verder! 🙂