google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Product review – Microplane rasp

0
659

Een poos geleden schreef ik het al. Wanneer ik dingen voor in mijn keuken koop dan koop ik deze in principe nog maar 1x. Wat ik hiermee bedoel is dat ik het liefste (soms wat duurder) kwaliteitsspul wil hebben wat onverslijtbaar is. Toen warenhuis Fonq mij vroeg weer een review te schrijven was mijn keuze redelijk snel gemaakt: een rasp van Microplane!

38004u_380

De raspen van Microplane zijn een mooi voorbeeld van 1x kopen. Voor de diegenen die het verhaal van Microplane niet kennen: Microplane is ontstaan in 1990. Toen bracht een Amerikaans bedrijf Grace Manufacturing een lijn houtbewerkingstools uit. Toen niet lang daarna een Canadeese vrouw een rasp nodig had in de keuken en haar eigen rasp niet voldeed greep ze naar de houtrasp van haar man. Ze was zo enthousiast over het resultaat dat daarmee de basis was gelegd voor een lijn keukenraspen.

Wanneer je een rasp wil aanschaffen, let dan in ieder geval op dat je een metalen rasp koopt. Deze gaan echt langer mee dan de raspen met een kunststof handvat. Mocht je net als ik gevoelig zijn voor “het bezeren van jezelf”.  Dan is het aan te raden om ook de houder bij de rasp aan te schaffen. Dan hoef je niet bang te zijn dat je niet op tijd stopt met raspen en daarbij je vingers openhaalt. 😉

Zelf heb ik de fijne rasp al jaren. Deze gebruik ik voor het raspen van citroenschil, sinaasappelschil, gember, knoflook, ui of nootmuskaat. Nu ik de grovere rasp heb kan alles wat grover raspen wat in sommige gevallen heel handig is. Maar nu kan ik bijvoorbeeld ook kokos en chocolade raspen. (de chocolade is bijvoorbeeld heerlijk over een bananen pannenkoekje.) Waneer je kaas eet kun je de rasp ook perfect gebruiken voor kaas. Niet alleen parmezaanse kaas, maar ook zachtere kazen werken prima.
microplane-grove-rasp-professional

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here