Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Paleo aardbeien-bananenijs met chocolade

Eigenlijk zou ik vandaag een bericht moeten plaatsen over de ideale hapjes die je kunt maken voor tijdens een WK-avondje. Bij ons is het vanavond niet zo ingewikkeld. We zitten met 4 stellen en hun kinderen bij elkaar. 16 Personen in totaal. Op tafel zal met name rauwkost en wat nootjes en (naturel) chips staan. We hebben samen afgesproken om elkaar niet gek te maken met allerlei fancy hapjes. Er komen nog zoveel wedstrijden! Tegen de tijd dat het Nederlandse team wat verder komt, kunnen we altijd nog zien!

De laatste dagen was het prachtig weer! Ook in Londen, waar ik een paar dagen geweest ben met 3 collega bloggers, was het heerlijk weer! Tja en wat is mijn zwakte wanneer het zo lekker is buiten: IJS! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Die heerlijke zachte koude structuur. En het langzaam smelten in je mond…. Zo lekker!

Hieronder een paar foto’s van mijn trip naar Londen:

Paleo ontbijtje: Roereieren met kip en salade

20140609-185734-iPhone 4S
Frietjes van zoete aardappel. Yum!

En nog zo’n heerlijk ontbijten! Ik kan daar wel aan wennen!
BigBen
De Big Ben mag natuurlijk niet ontbreken.

Britisch Museum
Britisch Museum: Absoluut de moeite waard.

Havemout bij Le Pain Quotidain.

Borrel in het park.

Een paar van de aankopen die ik bij de Whole Foods deed.

Op dit blog zijn al een paar ijs-recepten te vinden. Voor 2 heb je een ijs machine nodig. Omdat niet iedereen een ijsmachine heeft of zin heeft om te wachten totdat een ijsmachine klaar is plaats ik nu een recept waar je alleen een keukenmachine voor nodig hebt. Misschien lukt het ook met een krachtige staafmixer. Dat heb ik nog niet geprobeerd.

Bananen-Aardbeienijs

Je hebt nodig voor 4 kleine porties:

 • 300 gram bevroren banaan
 • 200 gram bevroren aardbeien
 • 50 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

Zorg ervoor dat je de banaan in plakjes invriest. Wanneer je keukenmachine in een keer een hele bevroren banaan moet verwerken kan ik je garanderen dat hij dat niet zo prettig vindt.

Doe de banaan met de aardbeien in een keukenmachine en pureer dit samen tot een smeuïge massa. Het is nu een soort van softijs geworden. Haal het mengsel uit de keukenmachine en doe het in een bak die in de vriezer mag. Spatel de stukjes chocolade door het ijs. Je kunt het nu meteen eten of als je nog even geduld hebt, dan zet je het nog een uur of 2-3 in de vriezer. Het ijs zal dan steviger worden waardoor je mooie bolletjes kunt maken.

Enjoy!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Vraagje hoe krijg jij je zoete aardappelfriet zo mooi knapperig?
  Die van mij zijn slap als ze uit de oven komen.
  Ze liggen daar zo’n 30 tot 40 min in.

  1. Hoi Thamara,

   De frietjes op de foto zijn niet van mij. Die heb ik in Londen gegeten in een restaurant. Ik denk dat deze gefrituurd zijn. Misschien dat dat het verschil maakt.

   Groetjes,
   Barbara